Kuva
Kuvassa ARA-asumisen raivaaja -tunnustuksella palkitut
Uutinen 23.5.2023

Espoon Asunnoille ja Espoon kaupungille ARA-asumisen raivaaja -tunnustus Suvelan kehittämisestä

Kokonaisvaltaista, pitkäjänteistä ja innovatiivista. Näillä sanoilla ARA luonnehti Suvelassa tehtyä kehittämistyötä, kun se tiistaina 23.5. palkitsi Espoon Asunnot ja Espoon kaupungin ARA-asumisen raivaaja -tunnustuksella.

ARA-asumisen raivaaja  -tunnustuksen ojentanut ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti totesi puheessaan kohtuuhintaisen ARA-asumisen kehittämisen olleen Suvelassa esimerkillistä, monipuolista ja rohkeaa. Alueen uudistustyö on ollut pitkäjänteistä, sillä sitä on tehty jo yli 12 vuoden ajan, ja työ jatkuu edelleen.

Yhdeksi alueen näkyvimmistä muutoksista Rossilahti nosti Kirstinharjun vuokratalokorttelin purkamisen ja tilalle rakennetut uudiskorttelit. 

Uudistamishankkeella on saatu tasapainotettua Suvelan alueen asuntojen hallintamuotojakaumaa yhteistyöhön osallistuneiden muiden rakennuttajatahojen kanssa. Alueen uudistamisesta voi  ottaa mallia myös segregaation poistamiseen tai vähentämiseen muuallakin, hän totesi.

Tunnustuksen ottivat Espoon Asuntojen puolesta vastaan toimitusjohtaja Jaakko Kammonen ja rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä, jotka omissa puheenvuoroissaan kiittivät kaikkia hankkeessa mukana olleita, mutta erityisesti Kirstinharjun kiinteistökehittämishankkeeseen sen eri vaiheissa osallistuneita Espoon Asuntojen työntekijöitä.

-  Tunnustus on Espoon Asunnoille arvokas huomionosoitus. Kirstinharjun kortteli on ollut Espoon Asuntojen tähänastisista kiinteistökehityshankkeista suurin. Mieluista on ollut myös uudiskorttelin asukkailta saatu positiivinen palaute, totesivat Jaakko Kammonen ja Pirjo Räihä.

Espoon kaupungilta palkintoa olivat vastaanottamassa suunnittelupäällikkö Liisa Ikonen,  projektijohtaja Mikko Kivinen sekä asuntopäällikkö Anne Savolainen.   

Nyt saadun ARA-asumisen raivaaja -tunnustuksen lisäksi Espoon Asunnot on saanut jo aiemmin tunnustusta esimerkillisestä ja monipuolisesta ARA-asuntokannan kehittämistyöstä. Vuoden 2017 lopussa Saunalahteen valmistunut Magneettikatu 14 sai ARAlta Vuoden parhaat ARA-neliöt-tunnustuksen vuonna 2018.

> Lisätietoa ARA-asumisen raivaaja -tunnustuksesta

Kirstinharjun uudiskorttelit saivat helmikuussa  HURRAA! -palkinnon

Kirstinharjun uudiskorttelit palkittiin helmikuussa 2023 Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunnan sekä ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen HURRAA! -palkinnolla. Tunnustus myönnetään erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.

> Suvelan uudiskortteleille HURRAA! -palkinto (uutinen julkaistu 10.2.2023)

Kuva: Videomakers Lahti