Espoon Asunnot ja Fira allekirjoittivat urakkasopimuksen 16-kerroksisen asuintalon rakentamisesta Vermonniittyyn

Espoon Asunnot Oy ja Fira Oy allekirjoittivat keskiviikkona 25.11. kvr-urakkasopimuksen kerrostalokohteen rakentamisesta osoitteeseen Majurinkatu 19. 16-kerroksinen asuintalo on Espoon Asuntojen ensimmäinen korkean rakentamisen kohde, ja sen on suunnitellut Arkkitehdit Hedman & Matomäki Oy.
Kuva

Espoon Asunnot Oy ja Fira Oy allekirjoittivat keskiviikkona 25.11. kvr-urakkasopimuksen kerrostalokohteen rakentamisesta osoitteeseen Majurinkatu 19. 16-kerroksinen asuintalo on Espoon Asuntojen ensimmäinen korkean rakentamisen kohde, ja sen on suunnitellut Arkkitehdit Hedman & Matomäki Oy.

Espoon Leppävaarassa on jo muutaman vuoden ajan saanut seurata kaupungin kaavoittaman uuden asuinalueen, Vermonniityn, rakentumista. Alueelle tulee lähivuosina yli 5 000 asuntoa, ja sille on jo valmistunut kaksi Espoon Asuntojen kohdetta, Perilänkuja 1 ja Majurinkatu 1. Myös kolmas kohde, Uuno Kailaan katu 2, on muuttovalmis vielä tämän vuoden lopulla.

- Vermonniityssä on vuoden 2020 lopussa 369 Espoon Asuntojen kohtuuhintaista vuokra-asuntoa, joten olemme olleet ja tulemme olemaan vahvasti mukana uuden asuinalueen kehittämisessä. Kaikkiaan alueelle on tarkoitus tulla 500-600 Espoon Asuntojen asuntoa, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Vermonniityn sijoittuminen tulevan Raide-Jokerin varteen tekee siitä erittäin houkuttelevan asuinalueen. Myös monipuolisten palveluiden ja hyvien ulkoilumahdollisuuksien läheisyys ovat omiaan lisäämään alueen kiinnostavuutta.

Vuoden 2020 lopussa rakenteille lähteväksi suunniteltu kohde, Majurinkatu 19, on 16-kerroksisena yksi alueen korkeimmista asuinrakennuksista ja tulevista maamerkeistä.

- Majurinkatu 19 on Espoon Asuntojen ensimmäinen korkean rakentamisen kohde, ja investoinnin kokonaisarvo on reilut 21 miljoonaa euroa. Se toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä, sanoo Räihä

Majurinkatu 19:ään valmistuu kaikkiaan 98 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa, joiden koot vaihtelevat 23,5-neliöisestä yksiöstä 76,5-neliöiseen kolmioon. Lisäksi taloon tulee sadan neliön suuruinen liiketila sekä yhteiskäyttöiset talopesula ja -sauna. Kohteen arvioitu valmistuminen on keväällä 2023.

Kohteen rakentaa Espoon Asunnoille Fira Oy, joka vastaa myös sen suunnittelusta. Arkkitehtinä on Mari Matomäki Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki Oy:stä. Majurinkatu 19:n suunnittelussa on hyödynnetty Firan Asuntokonseptin mukaisia ratkaisuja.

Majurinkatu 19 sijaitsee Vermonniityssä, jonka sijoittuminen tulevan Raide-Jokerin varteen tekee siitä erittäin houkuttelevan asuinalueen.

Tutustu alueisiin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

Uudiskohteet

Rakennamme joka vuosi useita satoja uusia asuntoja. Niiden joukosta löytyy koti sekä pienille että suurille perheille.