Kuva
Kuvassa sähkögrilli, jonka päällä on grillattuja kasviksia
Uutinen 14.6.2023

Parvekkeella saa jatkossa käyttää sähkögrilliä

Espoon Asuntojen uuden linjauksen mukaan sähkögrillien käyttö on nyt sallittua myös asuntojen parvekkeilla. Terasseilla ja piha-alueilla voi sähkögrillien lisäksi käyttää kaasugrilliä. 

Näin juhannuksen alla uusi parvekegrillausta koskeva linjauksemme on varmasti monelle tervetullut ja odotettu muutos. Grillin käytössä on kuitenkin tärkeää huolehtia turvallisuudesta, jotta alkanut grillikesä olisi mahdollisimman mukava kaikille:

  1. Sijoita grilli tarvittavan suojaetäisyyden päähän seinästä ja ikkunoista. Grillaajan vastuulla on myös huolehtia, ettei grillauksesta syntyvää savua tai käryä päädy kiinteistön ilmanvaihtoon.
      
  2. Jos asut asunnossa, jolla on oma terassi tai piha-alue, voit käyttää grillaamiseen myös kaasugrilliä. Silloin grilli on sijoitettava vähintään neljän metrin päähän talon seinästä ja muista rakenteista.
     
  3. Älä jätä grilliä grillauksen aikana jättää ilman valvontaa olipa käytössäsi sitten parvekegrillaukseen soveltuva sähkögrilli tai terasseilla ja piha-alueilla sallittu kaasugrilli. Grilliä tulee valvoa aina siihen asti, kunnes se on jäähtynyt kunnolla.
     
  4. Puhdista grilli aina käytön jälkeen. Esimerkiksi sähkögrillin rasvakaukaloon valunut rasva pitää poistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Grillin sähkövastus kuumenee tulikuumaksi, jolloin riski puhdistamattoman grillin syttymiseen on olemassa, vaikka sähkögrilli on turvallisin vaihtoehto parvekkeille ja terasseille.

Lämpimät kesäillat voivat helposti houkutella istumaan grilliruokien äärellä pidempäänkin. Muistathan kuitenkin huomioida naapurustosi ja noudattaa hiljaisuutta, joka kaikissa kiinteistöissämme alkaa klo 22 ja päättyy aamulla klo 07.

Herkullisia grillaushetkiä ja mukavaa kesää!

Uusi linjaus ei vaikuta hiili- ja puugrillien käyttöön. vaan niiden käyttö on edelleen kiellettyä Espoon Asuntojen kiinteistöillä.