Kuva
Kuvassa henkilö tarkastaa palovaroitinta ja vieressä on punainen sammutuspeitto
Uutinen 3.3.2022

Väestönsuojien määräaikaistarkastukset käynnissä

Ukrainan tilanne aiheuttaa ymmärrettävästi monenlaista pohdintaa ja esimerkiksi asukkailta on tullut jonkin verran kyselyitä kiinteistöjen väestönsuojiin liittyen. Niitä Espoon Asuntojen omistamissa kiinteistöissä on noin 270.

Kuten Espoon kaupunki verkkosivuillaan tiedottaa, Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä mitään sellaista uhkaa, joka edellyttäisi väestönsuojien käyttöönottomääräysten antamista. Espoon kaupunki kertoo tiedotteessaan myös laajemmin toimista, joihin Espoossa ryhdyttäisiin, jos tulisi tarve suojautua.  

Uutinen Espoon kaupungin verkkosivuilla

Tarkastamme ja huollamme väestönsuojia säännöllisesti

Espoon Asunnot tarkastaa parhaillaan osana normaalia ylläpitotoimintaansa kaikki kiinteistöissään olevat väestönsuojat. Tarkastustyötä tekee KT Paloturvapalvelut Oy ja tarkastusten yhteydessä suoritetaan tiiveyskokeita ja täydennetään suojien varusteita.

Väestönsuojien kymmenvuotismääräaikaistarkastukset ja tiiveyskokeet on aloitettu viime vuonna, ja ne jatkuvat parhaillaan. Tähän mennessä Espoon Asuntojen 270 väestönsuojasta on tarkastettu puolet ja loppujen osalta tarkastus tullaan suorittamaan tämän vuoden aikana.

Kymmenvuotismääräaikaistarkastusten lisäksi kaikissa väestönsuojissa tehdään vuosittain tarkastus ja huolto huoltoyhtiöiden toimesta.

Turvallisuus on myös osa asukastoimintaa. Asukkaat voivat kiinteistöillä valita keskuudestaan suojanhoitajan ja turvallisuuspäällikön. Näihin tehtäviin tarjoamme koulutuksen.

Tunnethan oman kiinteistösi pelastussuunnitelman?

Jokaisella kiinteistöllämme on pelastussuunnitelma. Siihen on listattu erilaisia riskejä ja niiden seurauksia sekä miten riskejä ennaltaehkäistään ja miten toimitaan, jos riski toteutuu. Pelastussuunnitelmaan on myös koottu tärkeitä puhelinnumeroita.

Kiinteistöjen pelastussuunnitelmat löydät verkkosivujemme Kotona-osiosta, Kodinturvallisuus-otsakkeen alta tai oheisen linkin kautta.

Kiinteistöjen pelastussuunnitelmat