Kuva
Kuvassa käsi nostaa kiehuvan kattilan kantta.

Kesäisellä arkiruokaohjeellamme kesäkeitto porisemaan!

Uusimman asukasuutiskirjeen arkiruokaohje on tällä kertaa laadittu kesäisissä tunnelmissa. Ruuanlaittoa rakastava kollegamme on näet laittanut kattilan liedelle ja siihen kesäkeiton porisemaan!

Kaikilla on varmasti omat lempikesäruokansa, ja monelle se on kesäkeitto! Meidän oma toimistokokkimme loihti keiton kesän tuoreesta sadosta, mutta yhtä lailla sen voi valmistaa pakastevihanneksista, edellisen kauden perunoista ja porkkanoista. Tämän keiton juju on nokareessa Koskenlaskija-sulatejuustoa - kokeile sinäkin!

Kesäkeitto neljälle

Tarvitset

  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 - 4 perunaa
  • 500 g tuoreita vihanneksia (uusia porkkanoita, herneitä, papuja, kukkakaalia, lehtikaalia)
  • 6 dl maitojuomaa
  • nokare Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria/mustapippuria
  • 1 dl persilja-tilli-ruohosipulisilppua
Kuva
Kuvassa lautasellinen kesäkeittoa

Näin keitto valmistuu

  1. Kuumenna vesi. Lisää liemikuutio, paloitellut perunat sekä vihannekset. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.
  2. Lisää maito ja sulatejuusto. Anna kiehahtaa.
  3. Mausta ja lisää hienonnetut tuoreyrtit.
  4. Tarjoa ruisleivän kera.
Kesä on tuoreiden vihannesten ja marjojen kulta-aikaa! Esimerkiksi yrttien ja salaattien kasvattaminen ei vaadi omaa viljelyspalstaa tai pihaa, niiden kasvattaminen onnistuu mainiosti pienelläkin parvekkeella.

Kokeile myös aiemmissa asukasuutiskirjeissä julkaistuja arkiruokareseptejämme: