Kuva
jätekeräysastioita jätetilassa

Kohti toimivaa jätetilaa

Jätteistä emme voi päästä täysin eroon, mutta lajittelemalla jokainen pystyy vaikuttamaan. Avainroolissa kiinteistöillä on toimiva ja siisti jätetila, joka kannustaa asukkaita lajittelemaan. Verkkosivuillamme ja somessa pääset seuraamaan Matinkylässä sijaitsevan kiinteistömme jätetilan parannustoimia.

Jätetilan tehtävä on palvella tämän päivän lajittelutarpeita ja eri jätelajeille tulee löytyä sieltä omat keräysastiansa. Kiinteistöillämme on keräysastiat biojätteelle, kartongille, lasille, paperille, metallille, sekajätteelle ja muoville. Lähes kaikissa kiinteistöistämme kerätään myös sähkö- ja elektroniikkalaiteromua (SER).

Paraskaan jätetila ei riitä, jos sitä ei käytetä oikein. Esimerkiksi litistämättömät pahvilaatikot vievät turhaa tilaa jäteastiassa ja jäteastioiden viereen kerääntyvät jätteet houkuttelevat rottia ja muita tuhoeläimiä. Jäteastioiden ulkopuolelle jätetyt tavarat myös nostavat jätehuollon kustannuksia.

Toimiva jätetila Pyyntitielle

Matinkylässä sijaitsevassa kiinteistössämme Pyyntitie 2 tartutaan kevään aikana toimeen ja laitetaan kiinteistön jätetila kuntoon. Isännöitsijän johdolla jätetila kunnostetaan vastaamaan paremmin kiinteistön asukkaiden tarpeita - tila laajennetaan ja sinne hankitaan tarvittava määrä selkeästi merkittyjä keräysastioita.

Pysyykö uusi tila siistinä ja miellyttävänä käyttää? Entä muuttuvatko asukkaiden lajittelutavat jätetilan uusimisen myötä? Pyyntitie 2:n jätetilan parannustöitä ja asukkaiden kokemuksia uudesta jätetilasta pääset seuraamaan kuluvan vuoden aikana verkkosivuillamme ja some-kanavillamme.