Kuva
Kuva on Suurin pudottaja -kilpailun palkinnonjakotilaisuudesta, johon kutsuttiin edustajat voittajakiinteistöiltä.

Lämmin tunnelma Suurin pudottaja -kilpailun palkintokahveilla

Suurimmat sähkön ja lämmön pudottajakiinteistöt palkittiin puolen vuoden kisailun päätteeksi kesäkuun alkupuolella. Energiansäästökilpailun molempien sarjojen kärkikolmikon tunnelmia kuvaa ylpeys oman talon toimista.

Yhdessä onnistuimme. Projektipäällikkö Veli-Sakari Korhonen (vas.) ja toimitusjohtaja Jaakko Kammonen (oik.) onnittelevat kaikkia palkittuja. Palkittuja kiinteistöjä edustivat juhlissa Nina Oleleff, Geidi Rannu, Pia Pulkkinen, Sirkka-Liisa Tietäväinen ja Pirjo Henriksson. Palkintorahojen käyttökohteesta päättää kunkin voittajakiinteistöjen asukkaiden kokous loppuvuodesta.
 

Kesäkuun 5. päivä koitti se hetki, kun palkitsimme voittajat Suurin pudottaja -kisassa. Paikalle oli kutsuttu sekä lämpö- että sähkösarjoissa eniten pudottaneiden kiinteistöjen edustajat. 

Energiansäästökampanjassa kisailtiin kiinteistöjemme kesken siitä, kenellä lämmityskulut ja sähkönkäyttö laskevat eniten suhteessa edelliseen kauteen. Toimitusjohtajamme Jaakko Kammonen avasi tilaisuuden sanoilla ”kohta tiedätte”.

– Tämä on miellyttävä tilanne. Pääsen jakamaan palkintoja, jotka tulevat teidän asukkaiden viihtyvyyden parantamiseen. Palkintosummat ovat merkittäviä, ja niiden käytöstä päätätte te itse asukkaiden kokouksessa.

Myös projektipäällikkö Veli-Sakari Korhonen kiitti osallistujia ja toivoi, että sama meno energian säästämisessä jatkuu myös seuraavalla lämmityskaudella. 

– Olemme yhdessä löytäneet uusia toimintamalleja ja oivalluksia, mutta myös kehittämiskohteita. Niiden avulla saimme ja tulemme jatkossakin saamaan konkreettisia tuloksia aikaan. 

Asenne ratkaisee

Tilaisuudesta kotiin Suvelantie 8 B:hen lähti kahden kunniakirjan kanssa Pirjo Henriksson. Hän toimii asukastoimikunnassa puheenjohtajana, sihteerinä ja ympäristöeksperttinä. Suvelantien kiinteistö voitti lämpösarjan ja tuli toiseksi sähkösarjassa.

– Kyllä minä olen hämmästynyt, että pärjäsimme kummassakin sarjassa näin hyvin. Olihan meilläkin haasteita, mutta me asukkaat yhdessä päätimme, että asenteella selvitään. Tärkeimpiä muutoksia olivat, että talvipakkasilla ulko-ovea ei jätetä auki ja valot sammutetaan lähtiessä yleisistä tiloista. Lämmönalennusta vastaan laitoimme villasukkaa jalkaan, Henriksson kertoo. 

Yhdessä onnistuimme

Sähkösarjan voittajakiinteistön asukastoimikunnan puheenjohtaja Sirkka-Liisa Tietäväinen Matinkallio 7 C:stä kehuu portaan asukkaita vastuuntuntoiseksi porukaksi. 

– Olemme jo tottuneet kukin omassa kodissamme säästämään sähköä, ja nyt jokainen on huolehtinut valojen sammuttamisesta myös yhteisissä tiloissa. Tällä palkintorahalla saa vaikka mitä, hän riemuitsee. 

Sähkösarjan kolmospalkinnon saaneen Tiistinkallio 1:n asukastoimikunnan puheenjohtaja Pia Pulkkinen sanoo, että fiilis on ihana. 

– Jo kutsu tänne oli iso yllätys. Valojen sammuttelun lisäksi myös ulkotiloissa on tehty säätöjä, että yövalo ei reagoisi liian helposti. Aiomme jatkaa samalla tavalla, se on pääasia. 

Myntinsyrjä 10:n asukastoimikunnan puheenjohtaja Geidi Rannu vastaanotti lämpösarjan kolmannen palkinnon. 

– Meidän osaltamme talvi meni hienosti ja totuimme viileyteen hyvin. Viileässähän myös nukkuu 
paremmin. Kiitos hyvistä palkinnoista, Geidi tiivistää kaikkien tunnelmat. 

Lämpösarjan kakkospalkinnon saaneesta Merisaapas 1:stä ei ollut kiinteistön edustajaa paikalla. Kunniakirja on kuitenkin löytänyt perille Merisaappaaseen. Suuret onnittelut myös heille. 

Kuva
Kuvassa toimitusjohtaja Jaakko Kammonen jakaa kunniakirjat Suurin pudottaja -kilpailun voittajakiinteistöjen edustajille.

Toimitusjohtaja Jaakko Kammonen ojensi kunniakirjat kaikille Suurin pudottaja - kilpailussa palkittujen kiinteistöjen edustajille. 
 

Lue lisää Suurin pudottaja -kilpailun tuloksista

Lue lisää Suurin pudottaja -kilpailun aikana tehdyistä toimista ja saaduista säästöistä


Teksti: Hanna Ojanpää
Kuvat: Jetro Stavén