Asukastoiminta uudistuu

Asukastoimintaa ohjaava Laki yhteishallinnosta valtion tukemissa vuokrataloissa muuttuu vuoden 2024 alussa. Tämän myötä myös meidän asukastoimintaamme tulee muutoksia. Toiveenamme on, että asukastoiminta houkuttelisi entistä enemmän kaikenlaisia ihmisiä mukaan.
Kuva

Tutuimmillaan Espoon Asuntojen asukastoiminta on pihatalkoita ja asukkaiden kokouksia. Mutta se on paljon muutakin. Tapahtuma voi olla tutustumista ja yhteishengen kohottamista (esimerkiksi pihajuhlat) tai muodollisempaa kokoustamista.

Asukkaiden valitsemana edustajana on mahdollisuus vaikuttaa asuinympäristöön, naapurustoon tai yhteisiin toimintaperiaatteisiin.

Toiveena on, että toiminta houkuttelisi kaikenlaisia ihmisiä mukaan. Aina ei tarvitse sitoutua koko vuodeksi tai loppuelämäksi, vaan kertaluontoinenkin oman ajan antaminen on arvokasta. 

Asukastoimintaa ohjaava Laki yhteishallinnosta valtion tukemissa vuokrataloissa muuttuu vuoden 2024 alussa. Lain muuttumisen vuoksi myös meidän asukastoimintaamme tulee muutoksia. Käymme kevään aikana läpi muutostarpeita ja etsimme tavat sovittaa toimintamme uuteen lakiin. Asukkaiden kokoukset syksyllä 2023 ovat ensimmäisiä tapahtumia, joissa muutokset näkyvät asukkaille.

Kysely asukastoiminnasta Kulmilla-uutiskirjeen yhteydessä

Uudistustyö tehdään yhdessä. Selvitämme asukkaiden ajatuksia asukastoiminnasta kyselyllä, jonka linkin lähetämme Kulmilla-uutiskirjeessä kaikille niille asukkaillemme, joiden sähköpostiosoite meillä on asiakastietojärjestelmässämme. Kyselyyn vastanneiden kesken arvomme kolme 50 euron arvoista lahjakorttia verkkolahjakauppaamme.  

Esittelemme kyselyn tulokset asukastoiminnan yhteistyöelimelle AHJOlle maaliskuun kokouksessa. Lisäksi tulemme kysymään asukastoimintaan aktiivisesti osallistuvilta tarkentavia kysymyksiä uudistussuunnitelmien edistyessä kevään aikana. 

Kerromme tulevista uudistuksista Kulmilla-uutiskirjeissä ja loppuvuodesta ilmestyvässä Kulmilla-lehdessä.

Toivotamme kaikki mukaan asukastoimintaan ja sitä kehittämään!