Kuva
Kuvassa havainnekuva Niittykumpuun rakennettavasta 115-asuintoisesta uudiskohteesta.
Uutinen 18.8.2023

Espoon Asunnoille 115-asuntoinen uudiskohde Niittykumpuun

Espoon Asunnot allekirjoitti perjantaina 18.8. urakkasopimuksen Rakennusliike Soimu Oy:n kanssa kerrostalokohteen rakentamisesta osoitteeseen Niittykummuntie 1. Uudiskohteeseen tulee 115 uutta ARA-vuokra-asuntoa, ja niiden arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2025.

Syyskuun alussa rakenteille lähtevä Niittykummuntie 1 täydentää Niittykumpuun jo toteutettuja ja rakenteilla olevia Espoon Asuntojen kohteita.

– Niittykumpu on yksi niistä Espoon kehittyvistä kaupunginosista, jossa on hyödynnetty olemassa olevaa kaupunkirakennetta ja tiivistetty aiempaa asutusta. Tässä Espoon Asunnoillakin on ollut aktiivinen rooli. Alueelle on viimeisen kolmen vuoden aikana valmistunut neljä uudiskohdettamme ja Uusikummun entisellä toimistoalueella sijaitsevan Riihitontuntie 7:n arvioitu valmistuminen on keväällä 2024, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Niittykummuntie 1 koostuu kahdesta kahdeksankerroksisesta rakennuksesta, joihin tulee yhteensä 115 ARA-vuokra-asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 31-neliöisestä yksiöstä 63,5-neliöiseen kolmioon. Lisäksi kohteeseen tulee sauna, pesula ja kuivaushuone asukkaiden yhteiskäyttöön sekä 42 autopaikkaa, jotka sijaitsevat viereisten taloyhtiöiden kanssa yhteisessä pysäköintilaitoksessa.

– Asunnot ovat neliöiltään tehokkaita. Tämä uudiskohde sopiikin erinomaisesti heille, jotka haluavat asua palvelujen välittömässä läheisyydessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Oma auto ei ole välttämättömyys, kun matkaa metroasemalle on 150 metriä, sanoo Pirjo Räihä.

Niittykummuntie 1 rakennetaan B-energialuokkaan. Kohteessa tullaan hyödyntämään uusiutuvaa energiaa katolle asennettavien aurinkopaneelien avulla ja se liitetään kaukolämpöverkkoon. Kaukolämpö on Fortumin päästötöntä Eko Plus -kaukolämpöä kuten kaikissa Espoon Asuntojen kaukolämpökohteissa.

Investoinnin kokonaisarvo on reilut 21 miljoonaa euroa. Se toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Kohteen Espoon Asunnoille rakentaa joensuulaislähtöinen Rakennusliike Soimu Oy.

– Laajensimme toimintaamme Joensuusta pääkaupunkiseudulle vuonna 2018. Tämän viiden vuoden aikana olemme vahvistaneet jalansijaamme alueen vakavasti otettavana rakentajana. Panostaminen Etelä-Suomen yksikön organisaatioon on mahdollistanut meille uusien asiakkaiden hankinnan sekä useamman mittavan kohteen toteuttamisen samaan aikaan. Tämän myötä pääsemme nyt urakoimaan Espoon Asunnot Oy:n kohteen Niittykummussa, kertoo Soimun Etelä-Suomen aluejohtaja Esa Kaivola.

– On kunnia päästä tekemään yhteistyötä Espoon Asuntojen kanssa. Kiitämme luottamuksesta, jonka arvoisia tulemme olemaan, kiittelee Rakennusliike Soimu Oy:n toimitusjohtaja Petri Kahelin.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Pauliina ja Juha Kronlöf