Kuva
Kuvassa on piirros kahdesta rekka-autosta kertomaan jätekeräysautojen kierroksista.
Uutinen 29.8.2023

Keräysautokierrokset starttaavat syyskuun alussa

HSY:n vaarallisen jätteen keräysauto kiertää Espoossa 4.–11.9., ja sinne voi viedä kodin vaarallista jätettä. Kierrätyskeskuksen keräysauto puolestaan liikkuu Espoossa 5.9.–10.10. Kierrätyskeskuksen keräysautoon voi viedä ehjiä ja puhtaita tavaroita, jotka ovat itselle tarpeettomia, mutta jotka voivat olla jollekulle toiselle tarpeellisia. 

HSY:n keräysautoon voi viedä kodin vaarallista jätettä

Haluatko päästä eroon kotoa löytyvistä vanhoista kynsilakkapulloista, joissa on jäljellä nestemäistä kynsilakkaa, tai hiuslakkapulloista, joissa on vielä tuotetta jäljellä? Kodin vaarallista jätettä ovat edellä mainittujen lisäksi muun muassa energiansäästölamput, maalit, liuottimet, siivouskemikaalit ja akut.

Helsingin Seudun ympäristöpalvelujen HSY:n vaarallisen jätteen keräysauto kiertää Espoossa 4.–11.9.2023. Keräysauto ei ota vastaan muuta kuin kodin vaarallista jätettä.

Kierrätyskeskuksen keräysauto kerää uudelleenkäyttöön sopivaa tavaraa

Entä onko kotiisi kertynyt käyttökelpoista tavaraa, jota et enää tarvitse? Kierrätyskeskuksen keräysauto kiertää Espoossa 5.9.–10.10.2023. Siihen voi tuoda maksutta uudelleenkäyttöön sopivia tavaroita. 

Keräysautoon voi tuoda maksutta siistiä, ehjää ja puhdasta uudelleenkäyttöön sopivaa kodin sisustus- ja käyttötavaraa, vaatteita, kodin erilaisia tekstiileitä, urheiluvälineitä ja -tarvikkeita sekä askarteluun sopivia materiaaleja. Lisäksi keräysautoon voi tuoda maksutta kaikenkuntoisia polkupyöriä ja pienelektroniikkaa.

Kierrätyskeskuksen keräysautoon ei voi tuoda kodin vaarallista jätettä eikä rajallisen tilan vuoksi myöskään huonekaluja.

Huonekalut eivät mahdu keräysautoon eikä niitä saa jättää jätepisteeseen 

Kiinteistön jätepisteeseen ei saa jättää huonekaluja eikä muuta suurikokoista tavaraa. Hyväkuntoisia tavaroita voi laittaa myyntiin tai lahjoittaa niitä tarvitseville. Hyväkuntoisia, käyttökelpoisia huonekaluja ja muuta tavaraa voi myös viedä Kierrätyskeskukseen. Jos annat tai myyt tavaroita, muista varmistaa niiden kunto ja puhtaus. Huonokuntoiset ja rikkinäiset tavarat tulee toimittaa HSY:n Sortti-asemille.

Sekä Kierrätyskeskukseen että Sortti-asemille voi toimittaa tavarat itse tai tilata maksullisen noutopalvelun. Sortti-asemalta voi myös vuokrata peräkärryn. Noutopalveluja tarjoavat myös monet yksityiset palveluyritykset.