Kuva
Jäteastioita Espoon Asuntojen kiinteistöllä.
Uutinen 15.02.2023 - 09:12

Kuljetusalan lakko viivästyttää jäteastioiden tyhjennyksiä

Auto- ja kuljetusalan keskiviikkona 15.2. alkanut lakko vaikuttaa huomattavasti jäteastioiden tyhjennyksiin pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY suosittaa, että asukkaat säilyttäisivät jätteensä mahdollisuuksien mukaan kotonaan siihen asti, kunnes lakko on loppunut ja astiatyhjennykset jatkuvat normaalisti.

Auto- ja kuljetusalan keskiviikkona 15.2. alkanut lakko vaikuttaa huomattavasti jäteastioiden tyhjennyksiin pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Ainakin puolet asuinkiinteistöjen jäteastioista uhkaa päivittäin jäädä tyhjentämättä lakon vuoksi. 

Lakko vaikuttaa eniten seka- ja biojätteen sekä kartonki- ja muovipakkausten astiatyhjennyksiin. Ainoastaan lasi- ja metallijätteiden kuljetukset jatkuvat kohtuullisen normaaleina.

Jätteet kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää kotona

Jos kiinteistön jäteastiat ovat täynnä, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY suosittaa, että asukkaat säilyttäisivät jätteensä mahdollisuuksien mukaan kotona, parvekkeella tai varastossa siihen asti, kunnes lakko on loppunut ja astiatyhjennykset jatkuvat normaalisti. Varsinkin suuret pakkaukset on hyvä säilöä kotona toistaiseksi, koska moni jäteastia jää tyhjentämättä. 

Isoa määrää jätettä ei kannata viedä jäteastiaan myöskään heti lakon päätyttyä. Jäteastian ulkopuolella oleva jäte viivästyttää tyhjennyksiä lakon päättymisen jälkeen.

Vaikka kiinteistön jäteastiat täyttyisivät lakon aikana tai heti sen jälkeen, ei yhteydenotto HSY:n asiakaspalveluun jouduta tyhjennyksiä. HSY:llä on tieto kiinteistöistä, joiden jäteastiat ovat tyhjentämättä.

Sortti-asemat palvelevat normaalisti.

   > Lisätietoa saa HSY:n verkkosivuilta