Tiistilässä käynnistyy täydennysrakentamishanke

Espoon Asunnoilla on parhaillaan käynnissä useita täydennysrakentamishankkeita, joista yhden urakkasopimus allekirjoitettiin maanantaina 21.12. Hausia Oy:n kanssa. Sen myötä Espoon Asuntojen Tiistilässä jo oleva kohde, Kalaonnentie 5, täydentyy uudella asuintalolla ja maanalaisella pysäköintilaitoksella.
Image

Kalaonnentie 5:n kaavamuutoshanke on pitkällisen työn tulos, ja sitä on edistetty yhteistyössä TA-Asuntojen kanssa. Nyt käynnistyvä täydennysrakentamishanke tuottaa Espoon Asunnoille 28 uutta kohtuuhintaista vuokrakotia ja tontille samaan aikaan rakentavalle TA-Asunnoille 69 vuokra-asuntoa. Hankkeen tieltä tontilta puretaan vanha pysäköintitalo ja nykyiset sekä uudet pysäköintipaikat sijoitetaan uuteen maanalaiseen pysäköintilaitokseen.

Osoitteessa entuudestaan sijaitsevat kolme Espoon Asuntojen kerrostaloa joudutaan tyhjentämään rakentamisen ajaksi.

- Syynä tähän on, ettei olemassa oleville rakennuksille johtavaa pelastustietä kyetä pitämään auki, kun maanalaisen pysäköintilaitoksen kaivuutyöt käynnistyvät. Rakennustöiden tieltä muuttavat asukkaat voivat kuitenkin aikanaan palata takaisin. Lisäksi suunnitelmissamme on tehdä tyhjentyneisiin asuntoihin huoneistokorjausta, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.    

Tontille rakennettava Espoon Asuntojen uudistalo on kuusikerroksinen ja asuntojen koot vaihtelevat 36,5-neliöisestä yksiöstä 67,5-neliöiseen neliöön. Lisäksi taloon tulee asukkaiden yhteiskäyttöön irtaimistovarastot, kuivaushuone ja sauna sekä yhteinen korttelipiha TA-Asuntojen kanssa. Kohteen arvioitu valmistuminen on vuodenvaihteessa 2022–2023.

- Asunnot ovat neliöiltään varsin tehokkaita, mikä on huomioitu niiden tilasuunnittelussa. Tämä uudiskohde sopii heille, jotka eivät ole halukkaita maksamaan turhista neliöistä ja haluavat asua kaupunkikeskuksen välittömässä läheisyydessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella, sanoo Pirjo Räihä.

Investoinnin kokonaisarvo on reilut 6 miljoonaa euroa. Se toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Tontille samaan aikaan rakentavan TA-Asuntojen kohde on nimeltään Asunto Oy Espoon Matinrinne. Se koostuu kahdesta kerrostalosta, joissa on yhteensä 69 asuntoa. Huoneistojen koot vaihtelevat 34 neliön kaksioista 80-neliöisiin neliöihin. Osoitteeseen Kalaonnentie 9A ja 9B rakennettava kohde on ARA:n lyhyellä korkotuen vuokra-asuntoja, ja sen hankinta-arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Kohteet Espoon Asunnoille ja TA-Asunnoille rakentaa espoolainen Hausia Oy, jolla on tällä hetkellä rakenteilla pääkaupunkiseudulla noin 800 kerrostalokotia.

Tämä uudiskohde sopii heille, jotka haluavat asua kaupunkikeskuksen välittömässä läheisyydessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Tutustu asuinalueisiin

Espoon asuinalueet ihastuttavat monipuolisuudellaan. Viihdyitpä sitten urbaanissa kaupunkiympäristössä tai maaseudun rauhassa.

Näin haet asuntoa

Voit hakea vuokra-asuntoa verkkosivujemme sähköisellä lomakkeella. Ensin on kuitenkin hyvä lukea, mitä hakemisessa täytyy ottaa huomioon.