Kuva
Lompakko ja kolikoita pöydällä.

Varallisuusrajat

Valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja koskevat varallisuusrajat. Asuntoja voidaan vuokrata hakijoille, joiden varallisuus jää rajan alle. Varallisuutena otetaan huomioon kaikkien asuntoon muuttavien yhteenlaskettu varallisuus.

Varallisuutta ovat esimerkiksi omistusasunto, omakotitalo, mökki, tontti ja arvopaperit. Asuntotarjouksen yhteydessä pyydämme luotettavan arvion omaisuutesi myyntiarvosta sekä selvityksen lainoistasi. Arvion omistusasunnon myyntihinnasta voit pyytää esimerkiksi kiinteistövälittäjältä.

Espooseen työn perässä muuttavan henkilön toisella paikkakunnalla sijaitsevaa omistusasuntoa ei välttämättä oteta huomioon varallisuuden arvioinnissa. Syyksi voidaan katsoa omistusasunnon ja työpaikan välinen pitkä matka tai huonot kulkuyhteydet.

Espoossa noudatettavat varallisuusrajat hakijan taloudessa asuvien henkilöiden määrän mukaan:

1 henkilö2 henkilöä3 henkilöä4 henkilöä5 henkilöä
75 000 €94 000 €125 000 €135 000 €145 000 €

Jos hakijan taloudessa asuu enemmän kuin viisi henkilöä, varallisuusrajaa korotetaan 10 000 eurolla henkilöä kohden.

Jos varallisuutesi ylittää rajat, huomiomme hakemuksesi vapaarahoitteisiin kohteisiimme, joiden asukasvalintaan ei kohdistu rajoituksia. Huomioithan, että tällaisia kohteita on kuitenkin vähemmän kuin kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja.