Varallisuusrajat

Valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja koskevat varallisuusrajat. Asuntoja voidaan vuokrata hakijoille, joiden varallisuus jää rajan alle. Varallisuutena otetaan huomioon kaikkien asuntoon muuttavien yhteenlaskettu varallisuus.

Varallisuutta ovat esimerkiksi omistusasunto, omakotitalo, mökki, tontti ja arvopaperit. Asuntotarjouksen yhteydessä pyydämme luotettavan arvion omaisuutesi myyntiarvosta sekä selvityksen lainoistasi. Arvion omistusasunnon myyntihinnasta voit pyytää esimerkiksi kiinteistövälittäjältä.

Espooseen työn perässä muuttavan henkilön toisella paikkakunnalla sijaitsevaa omistusasuntoa ei välttämättä oteta huomioon varallisuuden arvioinnissa. Syyksi voidaan katsoa omistusasunnon ja työpaikan välinen pitkä matka tai huonot kulkuyhteydet.

Espoossa noudatettavat varallisuusrajat hakijan taloudessa asuvien henkilöiden määrän mukaan:

1 henkilö 2 henkilöä 3 henkilöä 4 henkilöä 5 henkilöä
81 000 € 101 000 € 135 000 € 145 000 € 155 000 €

Jos hakijan taloudessa asuu enemmän kuin viisi henkilöä, varallisuusrajaa korotetaan 10 000 eurolla henkilöä kohden.

Jos varallisuutesi ylittää rajat, huomiomme hakemuksesi vapaarahoitteisiin kohteisiimme, joiden asukasvalintaan ei kohdistu rajoituksia. Huomioithan, että tällaisia kohteita on kuitenkin vähemmän kuin kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja.

Velat ja luottotiedot

Tarkistamme kaikkien hakijoidemme luottotiedot. Vuokravelat ja muut asumiseen liittyvät velat vaikuttavat asunnon saamiseen.

Kun saat asunnon

Saat asuntotarjouksen, kun olemme löytäneet sinulle kodin. Tämän jälkeen voit halutessasi tutustua asuntoon ja hyväksyä tarjouksen.