Kuva
Kuvassa neljä aikuista ja kaksi lasta viettää aikaa yhdessä kerrostalon pihalla.

Asukastoiminta

Tervetuloa mukaan asukastoimintaan! Asukastoiminnassa voit olla mukana vaikuttamassa asumistasi koskeviin asioihin. Jokaisella Espoon Asuntojen asukkaalla on mahdollisuus osallistua kotitalonsa yhteisiin tapahtumiin ja vaikuttaa asumisen viihtyisyyteen.

Tavoitteena on, että toiminta kiinteistöillä on sen asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaista. Siksi toiminta eri taloissa voi olla erilaista. Tärkeää on, että toiminta sopii kaikenikäisille ja -taustaisille asukkaille.  

Mukaan asukastoimintaan kannattaa ehdottomasti lähteä, vaikka velvoitetta osallistumiselle ei ole. Jokainen asukas voi osallistua toimintaan sen verran kuin hänellä on aikaa ja mielenkiintoa. 

Toisia voi kiinnostaa olla mukana asukastoimikunnassa, toisille riittää osallistuminen vaikkapa kotitalon yhteisiin pihajuhliin. Pääasia on, että naapurit tulevat tutuiksi ja heillä on keskenään avoin keskusteluyhteys.

Kiinteistöillä tapahtuva yhteisöllinen toiminta edustaa asukastoiminnan vapaamuotoista puolta. Määrämuotoista asukastoimintaa edustavat asukkaiden kokouksissa valitut asukastoimikunnat.

Asukastoiminta antaa asukkaille mahdollisuuksia vaikuttaa omaa asumistaan koskeviin asioihin. Se on tärkeä osa Espoon Asuntojen ja sen asukkaiden välistä yhteistyötä. Turvallinen, toimiva ja viihtyisä asuinympäristö on asukkaiden ja Espoon Asuntojen yhteinen etu. Lisäksi hyvin toimiva yhteistyö asukkaiden ja vuokranantajan välillä edistää kiinteistön kunnossapitoa ja hoitoa sekä turvaa vuokratason kohtuullisuutta.