Taloudellinen vastuu

Taloudellinen vastuu tarkoittaa meille hyvää taloudenhoitoa, yhteisvastuullisuutta sekä taloudellisen hyödyn tasaista ja pitkäjänteistä tuottamista sidosryhmillemme.

Huolehdimme siitä, että Espoossa on kohtuuhintaisia koteja. Myös vuokrien ennakoitavuus sekä vuokrahyödyn jakautuminen oikeudenmukaisesti ovat osa taloudellista vastuutamme. Vuokra-asunnoissamme asuvat maksavat vuonna 2021 keskimäärin 28 prosenttia Espoon yleistä vuokratasoa alhaisempaa vuokraa.

Toimimme omakustannusperiaatteella. Vuokratuottomme käytetään korjaustoimintaan ja lainojen hoitoon – ja näin asukkaidemme hyväksi asuntojen, asumisympäristön ja kiinteistöjen parantamiseen.

Tavoitteena asutut asunnot

Kun asuntomme ovat asuttuja, pystymme parhaiten takaamaan sen, että asumiskustannukset pysyvät ennakoitavina ja vuokrahyöty jakautuu oikeudenmukaisesti.

Vastuullista kumppanuutta

Odotamme myös yhteistyökumppaneiltamme, että ne toimivat vastuullisesti. 

Lisää kohtuuhintaisia koteja

Omistajamme Espoon kaupunki on asettanut tavoitteeksemme aloittaa vuosittain 300 uuden asunnon rakentaminen.

Vuokrakoti on hyvä vaihtoehto

Vuokra-asumisen arvostuksen lisääminen on Espoon Asunnoille yksi taloudellisen vastuun tärkeistä teemoista.

Sosiaalinen vastuu

Olemme asukkaillemme turvallinen vuokranantaja ja huolehdimme myös heistä, jotka tarvitsevat elämäntilanteensa takia apua pysyäkseen arjen syrjässä kiinni. 

Ympäristövastuu

Ympäristövastuullinen toimintamme perustuu elinkaariajatteluun. 

Päivittäisen työn oikeanlainen organisointi kilpailutuksineen, suunnitteluineen ja valvontakäytäntöineen on työkalu hyvään taloudenpitoon ja taloudellisen vastuun kantamiseen.