Kuva
Kuvassa kaksi lasta tulee sisälle porraskäytävään ja aikuiset seisovat oviaukossa.

Porraskäytävä ja hissi

On tärkeää, että porraskäytävässä ei säilytetä polkupyöriä, lastenvaunuja tai muuta tavaraa. Ne ovat paloturvallisuusriski ja voivat tukkia kulkureitin.

Pidäthän huolta, että ulko-ovi tulee perässäsi kiinni, etteivät ulkopuoliset pääse asuintalon tiloihin. Turvallisuussyistä ovikoodi on tarkoitettu vain asukkaiden ja heidän vieraittensa käyttöön – ethän jaa sitä ulkopuolisille.

Liikuthan porraskäytävässä mahdollisimman meluttomasti varsinkin öiseen aikaan, jotta naapurisi eivät häiriinny asuntoon kantautuvista äänistä.

Hissin käyttö

Älä milloinkaan käytä hissiä tulipalon tai muun hätätilanteen sattuessa.

Ohjeistathan lapsia, että hississä ja hissin läheisyydessä ei ole turvallista leikkiä. Lasten on turvallista käyttää hissiä vain aikuisen seurassa. Pientä lasta on hyvä pitää kädestä kiinni hissimatkan ajan. Samaten pidä lemmikki kytkettynä ja hihna tiukalla, kun käytätte hissiä. Turvallinen paikka on hissin takaseinän vieressä kaukana ovista.

Ethän pidä hissin ovia auki laittamalla tavaroita ovien väliin tai työntämällä käsiä tai jalkoja hissin ovien väliin. Käytä sen sijaan ovenavauspainiketta.

Jos jäät jumiin hissiin, paina hälytyspainiketta ja soita hissin seinästä löytyvään numeroon. Älä yritä päästä omin avuin pois hissistä.

Jos havaitset hississä jotain tavallisesta poikkeavaa, esimerkiksi epänormaalin äänen, ilmoita siitä mahdollisimman pian hissin seinästä löytyvään numeroon.