Kuva
Kuvassa jätekatos Espoon Asuntojen kiinteistöllä

Jätetila

Kiinteistön jätetilasta (huone, katos, syväkeräysastiat) löydät keräysastiat:

  • biojätteelle
  • kartongille
  • lasille
  • paperille
  • metallille
  • sekajätteelle
  • muoville

Useissa kiinteistöissä on lisäksi SER-keräys sähkö- ja elektroniikkaromulle.

Jos jätteelle ei löydy omaa astiaa jätetilasta, kyseinen jäte ei kuulu jätetilaan. 

Vanhat huonekalut

Jokaisen tulee itse toimittaa omat vanhat huonekalunsa joko kierrätykseen tai Sortti-asemalle. Mikäli huonekalujen kuljetus tuottaa hankaluuksia, voit käyttää maksullista Nouto-Sortti-palvelua. 

Vaarallinen jäte

Melkein kaikki kodin vaaralliset jätteet voit viedä maksutta vaarallisen jätteen keräyskontteihin. Lähimmän kontin löydät kierrätys.infosta. Vaarallista jätettä voit myös viedä Sortti-asemille sekä keväisin Espoossa kiertäviin keräysautoihin.

Pidä jätekatos siistinä 

Jäteastioiden ulkopuolelle ei saa jättää roskia, sillä ne voivat houkutella rottia tai muita tuhoeläimiä. Jäteastioiden ulkopuolelle jätetyt tavarat myös nostavat jätehuollon kustannuksia.

Jotta jäteastioihin mahtuu sinne mitoitettu määrä jätettä, muistathan taitella pahvilaatikot kasaan. Näin säästämme jätekustannuksissa ja jätekatos pysyy siistinä.

Lisätietoa jätetilan käytöstä ja jätteiden lajittelusta voit kysyä oman kiinteistösi ympäristöekspertiltä. Koulutamme joka vuosi asukastoimikunnan nimittämiä ympäristöeksperttejä, jotka neuvovat oman talonsa asukkaita esimerkiksi jätteiden lajittelussa.

Jätteiden lajitteleminen ja kierrättäminen on kaikkien yhteinen etu. Kun lajittelet oikein, panostat kestävään tulevaisuuteen. Kun jätteet on lajiteltu, ne voidaan toimittaa hyötykäyttöön. Niistä saadaan esimerkiksi teollisuuden tai mullan raaka-ainetta tai uusioenergiaa.