Kuva
Kuvassa kaksi naista osallistuu talkoisiin. Toisella on kottikärryt ja toisella harava.

Toiminta kotitalossa

Kotitalon asukastoiminnan tavoitteena on edistää hyviä naapuruussuhteita ja luoda yhteisöllisyyttä.

Kannustamme asukkaita luomaan juuri oman talon asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaista toimintaa. Joissain taloissa se voi tarkoittaa talkoita, toisissa vaikkapa pihakirppistä tai pikkujoulujuhlia ja kolmansissa kaikkia näitä. Pääasia on, että toiminta sopii kaikenikäisille ja -taustaisille asukkaille. 

Usein kotitalon toiminnasta vastaa asukastoimikunta, mutta myös muut asukkaat voivat järjestää tapahtumia. Esimerkiksi lautapeli-iltojen järjestäminen kerhohuoneessa ei vaadi muuta kuin pelin ja innokkaat osallistujat. 

Kullakin kiinteistöllä on käytössään asukastoimintaan ja kiinteistön viihtyisyyden edistämiseen 1100–1700 euron määräraha, jonka suuruus riippuu asuntojen määrästä. Määrärahalla voi järjestää erilaisia tapahtumia tai hankkia vaikkapa kesäkukkia pihaa kaunistamaan.  

Talkoot 

Talkoissa jokainen voi vaikuttaa oman asuinympäristönsä viihtyisyyteen ja tutustua naapureihinsa. Pihatalkoisiin ovat tervetulleita kaikki talon asukkaat. Voit osallistua sen verran kuin aikaa ja voimavaroja on. Esimerkiksi hetken haravoiminen syystalkoissa on oivallista hyötyliikuntaa ja hyvä tilaisuus vaihtaa kuulumisia naapureiden kanssa.  

Mukaan talkootouhuihin pääset helposti. Kun talkoot ovat alkaneet, voit kysyä pihalla puuhastelevilta naapureiltasi, miten itse voit osallistua.