Kuva
Kuvassa remonttimies asentaa uutta ikkunaa.

Remontit

Espoon Asunnot tekee jokaiselle vuodelle korjausohjelman ylläpito- ja hoitokorjauksille. Vuosittain teemme lisäksi ennakoimattomia korjauksia, jotka voivat johtua esimerkiksi vesivahingosta.
Tiedotamme kylpyhuone- ja keittiöremonteista puoli vuotta ennen niiden alkamista. Noin kaksi kuukautta ennen remontin alkamista tiedotamme korjauksen aikatauluista viikkotasolla, jotta asukas tietää hyvissä ajoin, milloin juuri hänen asunnossaan tehdään remonttia. 

Ylläpitoremonttien aikana vuokra-asunnoissa voi yleensä asua. Keittiöremontin aikana asunnon kylmälaite on käytössä ja tuomme asuntoon erillisen verkkovirralla toimivan keittotason. Kylpyhuoneremontin ajaksi toimitamme huoneistoon kemiallisen käymälän ja järjestämme taloon tilapäispesupaikat.

Jos teemme asuntoon keittiö- tai kylpyhuoneremontin, maksamme asukkaalle hyvitystä korjausajan vuokrasta. Lähetämme hyvityslaskelman asukkaan kotiin ja hän voi vähentää sen seuraavan kuukauden vuokrasta. Laskemme hyvityksen vasta sitten, kun remontti on valmis kiinteistön kaikkien asuntojen osalta.

Vuosittain teemme lisäksi ennakoimattomia korjauksia, jotka voivat johtua esimerkiksi vesivahingosta. 

Teemme vuokra-asuntoon usein pienempiä korjauksia silloin, kun vanha vuokralainen on muuttanut pois ja uusi asukas ei ole vielä muuttanut.

Pienistä asumisen aikana havaituista vioista asukkaan kannattaa ilmoittaa huoltoyhtiöön, joka hoitaa niiden korjaukset.

Kiinteistöjen kunnossapidon periaatteet

Kiinteistöjen suunnitelmallinen ylläpito varmistaa terveellisten ja turvallisten olosuhteiden säilymisen rakennuksissa. Kun pyrimme ennakoimaan korjaukset hyvissä ajoin ja toteuttamaan ne oikeana ajankohtana, niiden kustannukset eivät nouse tarpeettoman suuriksi ja odottamattomien korjausten tarve vähenee.

Jatkuvan korjauksen periaatteella saamme jaettua korjauskustannuksia tasaisesti kiinteistöjen elinkaaren ajalle. Vuosittain varaudumme myös ennalta arvaamattomiin kunnossapitotarpeisiin. 

Pyrimme toteuttamaan ohjelmoidut kunnossapitotyöt suunniteltuna ajankohtana, mutta joskus ennakoimattomaan kunnossapitoon kuluu suurempi määrä rahaa kuin siihen on varattu. Tällöin voimme joutua siirtämään ohjelmoituja kunnossapitotöitä tuleville vuosille. 

Kunnossapidon keskimääräinen aikataulu

  • Muovimattopintaiset kylpyhuoneet uusitaan 20–25 vuoden iässä.
  • Laattapintaiset kylpyhuoneet uusitaan 25–30 vuoden iässä.
  • Keittiökorjaus toteutetaan 25–30 vuoden iässä.
  • LVV-järjestelmien kuntotutkimus tehdään 30 vuoden iässä.
  • Julkisivu ja parvekkeet korjataan 30 vuoden iässä.
  • Putkistokorjaus tehdään 40–60 vuoden iässä.
Ohjelmoidut korjaukset voivat siirtyä budjettiylityksien, kiinteistöjen kehittämisen tai muiden perusteltujen syiden takia.