Velat ja luottotiedot

Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ennen kuin teemme asuntotarjouksen. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, tutustuhan tähän sivuun ennen asuntohakemuksen lähettämistä.

Emme tarjoa asuntoa hakijoille, joilla on esimerkiksi selvittämättömiä vuokravelkoja tai muita asumiseen liittyviä velkoja. Jos olet hoitanut aiemmat vuokravelkasi, pyydämme sinua toimittamaan vuokranantajan tai perintätoimiston todistuksen maksetuista veloista. Maksuhäiriömerkinnät eivät ole este asunnon saannille, jos ne ovat vähäisiä tai laiminlyönnit eivät ole toistuvia.

Hakija voi vaihtoehtoisesti toimittaa luotettavan tahon kanssa tehdyn maksusuunnitelman vuokravelkojen hoitamisesta sekä kuitteja maksetuista eristä kolmelta edelliseltä kuukaudelta. Luotettava taho voi olla esimerkiksi oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonta tai ulosottoviranomainen. Maksusopimukset käsitellään kuitenkin aina tapauskohtaisesti. Huomioithan kuitenkin, että sinulla ei saa olla maksamatonta vuokravelkaa Espoon Asunnoille.

Asuntohakemus

Voit hakea vuokra-asuntoa ulkoiselta verkkosivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, sillä jos voimme tarjota asuntoa teemme sen hakemuksessa olevien tietojen ja toiveiden perusteella.

Kun saat asunnon

Saat asuntotarjouksen, kun olemme löytäneet sinulle kodin. Tämän jälkeen voit halutessasi tutustua asuntoon ja hyväksyä tarjouksen.