Muuttotarkastus

Kun vuokralainen on irtisanonut vuokrasopimuksensa, Espoon Asuntojen muuttotarkastaja käy tarkastamassa huoneiston. Pääsääntöisesti muuttotarkastus tehdään kahden viikon sisällä irtisanomisesta.

Muuttotarkastaja käy asunnossa, kun vuokralainen vielä asuu siinä. Huoneisto on muuttotarkastuksen aikana yleensä vielä kalustettu. Siksi tarkastus ei vapauta vuokralaista korvausvastuusta, jos vahinko selviää vasta, kun asunto on tyhjä.

Muuttotarkastajan lisäksi huoltoliike käy tarkastamassa vapautuvan asunnon juuri ennen tai jälkeen vuokrasuhteen päättymisen. Huoltoliike tarkastaa, että huoneisto on siisti ja hyvässä kunnossa. Se käy myös läpi, että poismuuttava asukas on huolehtinut muun muassa pesukoneen tulppauksesta ja pakastimen sulattamisesta. Tulppaamaton pesukone ja sulattamatta jätetty pakastin voivat aiheuttaa vesivahingon.
 

Opas hyvään asumiseen

Tämä opas on tarkoitettu auttamaan sinua vuokra-asuntosi hoidossa. Löydät hyviä vinkkejä kodin huoltoon ja vastauksia moneen askarruttavaan asiaan.

Ohjeita poismuuttajille

Olemme koonneet ohjeita poismuuttajalle. Muistathan palauttaa avaimet ja pysäköintiluvat, siivota ja tyhjentää huoneiston sekä tehdä muuttoilmoituksen.