Pysäköinti

Meillä on vuokrattavissa erilaisia autopaikkoja kohteesta riippuen. Osa kohteissamme olevista autopaikoista on pysäköintihallissa, osa on lämpötolpallisia paikkoja ja osa kylmiä paikkoja.

Autopaikan vuokra riippuu siitä, onko kyseessä paikka ilman lämpötolppaa (15euroa/kk), lämpötolppapaikka (20 euroa/kk) vai pysäköintihalli (30–60 euroa/kk). Autopaikan vuokra maksetaan asunnon vuokranmaksun yhteydessä.

Autopaikan vuokraaminen

Jos haluat varata autopaikan, teethän sen mieluiten tällä lomakkeella. Autopaikan voi vuokrata myös soittamalla asiakaspalveluumme.

Olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse, kun varauksesi on käsitelty. Jos paikkoja ei ole vapaana, ilmoitamme sinulle siitä sähköpostitse ja lisäämme sinut autopaikkajonoon. Olemme sinuun yhteydessä, kun paikka vapautuu.

Teemme autopaikkasopimuksen asunnon päävuokralaisen kanssa. Kun sopimus autopaikasta on tehty, saat huoltoyhtiöstä pysäköintiluvan sekä lämpötolpan ja/tai pysäköintihallin avaimen, mikäli niitä tarvitaan autopaikallasi. Huoltoyhtiöön tarvitset mukaasi autopaikan sopimuksen vahvistuksen sekä henkilöllisyystodistuksen.

Muistathan, että autopaikoillemme voi pysäköidä ainoastaan katsastettuja ja vakuutettuja autoja. Asuntoauton tai -vaunun, peräkärryn tai kuorma-auton pysäköinti autopaikoillemme on kiellettyä.

Pidäthän pelastustiet vapaina, etkä jätä autoa kulkuväylille. Väärin pysäköity auto voi estää huolto- tai pelastustoimet esimerkiksi tulipalon sattuessa.

Autopaikan vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa autopaikkaa, soita asiakaspalveluumme tai laita sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@espoonasunnot.fi.

Autopaikan irtisanominen

Jos haluat irtisanoa autopaikkasi voit tehdä sen tällä lomakkeella. Tarvittaessa voit myös irtisanoa autopaikkasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@espoonasunnot.fi. Saat sähköpostiisi kirjallisen päättymisvahvistuksen, kun irtisanomisesi on käsitelty.

Autopaikan irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Sinulta siis laskutetaan irtisanomispäivästä seuraava kokonainen kalenterikuukausi.  Esimerkiksi 1-31.5. välillä irtisanottujen autopaikkojen sopimukset päättyvät 30.6.

Jos sinulla on ollut käytössäsi pysäköintilupa, lämpötolpan avain tai pysäköintihallin avain, palauta ne huoltoyhtiöön tai avainhallinnasta vastaavalle taholle. Tarkempi taho ja sen yhteystiedot kerrotaan saamassasi päättymisvahvistuksessa.

Sähkö- ja hybridiautojen lataus

Suuressa osassa kohteistamme on mahdollista hankkia latauspiste sähköautolle ja hybridiautolle. Tällä hetkellä tarjoamme vain hidasta latausta (teho 1.8 kW), jolla kuitenkin pystyy lataamaan yön yli noin 100 km:n ajon, mikä riittää hyvin useimmille sähköautoille ja hybridiautoille. Lisätietoa latausmahdollisuuksista ja -hinnoista voit lukea https://eparking.fi/fi/espoonasunnot. Samalla sivustolla voit tehdä myös latauksen tilauksen.

Kun sähköauton tai hybridiauton lämmitystolppaan vaihdetaan uusi latauslaite, mukana tulee myös viereiselle autopaikalle uusi, hieman erilainen autonlämmityspistorasia. Rasiassa on niin sanottu polettilukko, joka toimii esimerkiksi kaupan kärrypoletilla tai kolikolla. Uutta avainta ei siten tarvita. Ohjeet käyttöön ja lämmitysajan säätämiseen löytyvät kotelon sisältä.

Sähkö- ja hybridiautojen lataus tavallisesta lämpötolpasta on ehdottomasti kielletty.

Vieraspaikat

Vieraspaikat ovat tarkoitettu vain asukkaiden vieraiden lyhytaikaiseen käyttöön. Vieraspaikoilla voi useimmiten pysäköidä neljän tunnin ajan, ja niissä tulee käyttää parkkikiekkoa. Osassa kohteistamme vieraat tarvitsevat erillisen vieraspysäköintiluvan. Pidempiaikaisia vieraspaikkoja voit hakea huoltoyhtiöstä.

Autopaikan talvikunnossapito

Oman autopaikan talvikunnossapito kuuluu asukkaalle. Huoltoyhtiö auraa ja hiekoittaa kulkuväylät, mutta lumen poistaminen omalta autopaikalta ja sen hiekoitus kuuluvat asukkaalle.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Asiakaspalvelijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi. 

Huoltoyhtiöiden yhteystiedot

Tee vikailmoitus aina kiinteistösi huoltoyhtiöön.