Pysäköinti

Jos haluat varata, irtisanoa tai vaihtaa autopaikkaa, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voit varata autopaikan tai tiedustella vapautuvia paikkoja ottamalla yhteyttä Espoon Asuntojen asiakaspalveluun. Jos paikkoja ei ole vapaana, voit ilmoittautua jonoon, jolloin saat autopaikan myöhemmin. Osa kohteissamme olevista autopaikoista on pysäköintihallissa, osa on lämpötolpallisia paikkoja ja osa kylmiä paikkoja.

Teemme autopaikkasopimuksen päävuokralaisen kanssa. Kun sopimus autopaikasta on tehty, saat huoltoyhtiöstä pysäköintiluvan sekä lämpötolpan ja/tai pysäköintihallin avaimen, mikäli niitä tarvitaan autopaikallasi. Huoltoyhtiöön tarvitset mukaasi autopaikan sopimuksen vahvistuksen sekä henkilöllisyystodistuksen.

Suuressa osassa kohteistamme on mahdollista hankkia latauspiste sähköautolle ja hybridiautolle. Tällä hetkellä tarjoamme vain hidasta latausta (teho 1.8 kW), jolla kuitenkin pystyy lataamaan yön yli noin 100 km:n ajon, mikä riittää hyvin useimmille sähköautoille ja hybridiautoille. Lisätietoa latausmahdollisuuksista saa ja latauksen tilauksen voi tehdä sivulta https://eparking.fi/fi/espoonasunnot (ulkoinen linkki).

Kun sähköauton tai hybridiauton lämmitystolppaan vaihdetaan uusi latauslaite, mukana tulee myös viereiselle autopaikalle uusi, hieman erilainen autonlämmityspistorasia. Rasiassa on niin sanottu polettilukko, joka toimii esimerkiksi kaupan kärrypoletilla tai kolikolla. Uutta avainta ei siten tarvita. Ohjeet käyttöön ja lämmitysajan säätämiseen löytyvät kotelon sisältä.

Autopaikan vuokra riippuu siitä, onko kyseessä kylmä paikka, lämpötolppapaikka, autotalli vai pysäköintihalli. Autopaikan vuokra maksetaan asunnon vuokranmaksun yhteydessä. 

Soitathan asiakaspalveluumme, jos haluat vaihtaa autopaikkaa.

Myös irtisanomisilmoitus tehdään soittamalla asiakaspalveluumme. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

Vieraspaikat ovat tarkoitettu vain asukkaiden vieraiden lyhytaikaiseen käyttöön. Vieraspaikoilla voi useimmiten pysäköidä neljän tunnin ajan, ja niissä tulee käyttää parkkikiekkoa. Osassa kohteistamme vieraat tarvitsevat erillisen vieraspysäköintiluvan. Pidempiaikaisia vieraspaikkoja voit hakea huoltoyhtiöstä.

Huolehdithan, ettet jätä autoa kulkuväylille, varsinkaan pelastustielle. Väärin pysäköity auto voi estää huolto- tai pelastustoimet esimerkiksi tulipalon sattuessa.

Muistathan, että autopaikoillemme voi pysäköidä ainoastaan katsastettuja ja vakuutettuja autoja. Asuntoauton tai -vaunun, peräkärryn tai kuorma-auton pysäköinti autopaikoillemme on kiellettyä.

Oman autopaikan talvikunnossapito kuuluu asukkaalle. Huoltoyhtiö auraa ja hiekoittaa kulkuväylät, mutta lumen poistaminen omalta autopaikalta ja sen hiekoitus kuuluvat asukkaalle.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Asiakaspalvelijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi. 

Huoltoyhtiöiden yhteystiedot

Tee vikailmoitus aina kiinteistösi huoltoyhtiöön.

Järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt on laadittu talon asukkaiden asumisviihtyvyyden ja kotirauhan turvaamiseksi.

Yhteiset tilat

Jokainen meistä voi osaltaan edistää talon yhteisten tilojen viihtyisyyttä.