Kuva
Kuvassa Espoon Asuntojen työntekijä tietokoneen äärellä

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Voit irtisanoa vuokrasopimuksen täyttämällä ja allekirjoittamalla sähköisen irtisanomislomakkeen. Tätä varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Vaihtoehtoisesti voit irtisanoa vuokrasopimuksen käyttämällä alla olevaa lomakettamme tai vapaamuotoisella ilmoituksella, jonka kaikki vuokrasopimuksen osapuolet ovat allekirjoittaneet.

Allekirjoitetun lomakkeen voi lähettää osoitteeseen asiakaspalvelu@espoonasunnot.fi tai postitse osoitteeseen Espoon Asunnot Oy, Iso Omena, Suomenlahdentie 1, 02230 Espoo. 

Irtisanomisajat

Kun vuokrasopimus irtisanotaan kokonaan (vuokrasopimus yhden tai kahden henkilön nimissä):

Kun irtisanot asuntosi, vuokrasopimuksesi päättyy vähintään kuukauden kuluttua:

  • Jos irtisanot asunnon kuukauden 1.–15. päivä, päättyy vuokrasopimus aikaisintaan seuraavan kuun 15. päivä. Tällöin irtisanomisilmoituksen tulee olla perillä asiakaspalvelussamme viimeistään kuukauden 15. päivä. 
     
  • Jos irtisanot asunnon kuukauden 15. päivän jälkeen, vuokrasopimus päättyy aikaisintaan seuraavan kuun viimeisenä päivänä. Tällöin irtisanomisilmoituksen tulee olla perillä asiakaspalvelussamme viimeistään kuukauden viimeisenä päivänä.

Päättymispäiväksi voi kummassakin tapauksessa määrittää myös myöhäisemmän ajankohdan. Voit itse valita vähimmäisirtisanomisaikojen mukaisen vuokrasopimuksen päättymispäivän verkkolomakkeen valikosta.

Kun vain toinen yhteisvastuullisista vuokralaisista irtisanoo vuokrasopimuksen omalta osaltaan (vuokrasopimus kahden henkilön nimissä): 

Jos sopimus on kahden henkilön nimissä ja vain toinen irtisanoo sopimuksen omalta osaltaan, on irtisanomisaika aina kalenterikuukausi. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Esim. jos toinen vuokralaisista irtisanoo sopimuksen 10. kesäkuuta, päättyy vuokrasuhde hänen osaltaan 31. heinäkuuta. 

Päättymispäiväksi voi määrittää myös myöhäisemmän ajankohdan, mutta päättymispäivän tulee olla aina kuun viimeinen päivä.

Vuokrasopimus (ml. mahdollinen autopaikka) jää toisen yhteisvastuullisen vuokralaisen nimiin.

Mahdollinen vakuus jää asuntoon jäävän vuokralaisen vuokrasopimuksen vakuudeksi. Suosittelemme, että yhteisvastuullisen sopimuksen päätyttyä asuntoon jäävä osapuoli käy huoltoyhtiössä kuittaamassa kaikki asunnon avaimet itselleen.