Kuva
Kuvassa henkilö kantaa muuttolaatikkoa ja takana näkyy lisää laatikoita.

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimus on aina irtisanottava kirjallisesti, ja kätevintä se on tehdä sähköisesti. Sitä varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Irtisano ajoissa - voit saada ilmaisen muuttosiivouksen 

Asunnon irtisanominen kannattaa tehdä heti, kun muuton ajankohta toiseen asuntoon on varmistunut.

Kun vuokralainen irtisanoo toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen, irtisanomisaika on aina yksi (1) kalenterikuukausi. Se siis tarkoittaa, että sopimus päättyy aikaisintaan irtisanomista seuraavan kuun viimeisenä päivänä.  

Esimerkki: Täytät ja lähetät vuokrasopimuksen sähköisen irtisanomisilmoituksen 15.5. Irtisanomisaika lasketaan toukokuun viimeisestä päivästä, jolloin vuokrasopimuksesi viimeinen voimassaolopäivä on 30.6.  

Kun teet irtisanomisen vähintään kaksi kalenterikuukautta etukäteen, voit olla oikeutettu ilmaiseen muuttosiivoukseen. Tarkempaa tietoa muuttosiivouksen ehdoista löydät täältä.

Vuokrasopimuksen sähköinen irtisanominen

Kun asunnon vuokrasopimus halutaan irtisanoa kokonaan

Vuokrasopimuksen sähköinen irtisanominen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Sitä varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.  

Jos asunnon vuokrasopimuksella on useampi allekirjoittaja ja haluat päättää vuokrasopimuksen kaikkien osalta, jokaisen sopimusosapuolen on tehtävä irtisanominen itse.

  > Siirry tästä sähköiseen irtisanomiseen 

Kun toinen päävuokralaisista jää asumaan asuntoon

Irtisano vuokrasopimus omalta osaltasi, ja vuokrasopimus jatkuu toisen osapuolen nimissä. Sähköinen irtisanominen edellyttää, että tunnistaudut vahvasti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  > Siirry tästä sähköiseen irtisanomiseen

Kun vaihdat nykyisestä asunnosta toiseen Espoon Asuntojen asuntoon

Muista, että sinun tulee irtisanoa nykyinen vuokrasopimuksesi ennen uuden vuokrasopimuksen allekirjoittamista.  

Kun irtisanot vuokrasopimuksen sähköisesti, merkitse toiveesi vuokrasopimuksen päättymispäivästä kohtaan ”Vaihto toiseen Espoon Asuntojen asuntoon”.  

Huomaa, että päättymispäivä ei voi olla viikonloppu eikä arkipyhäpäivä.

Vuokrasopimuksen sähköinen irtisanominen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Sitä varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.  

  > Siirry tästä sähköiseen irtisanomiseen

Vuokrasopimuksen irtisanominen muuten kuin sähköisesti

Jos käytössäsi ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, valitse alla olevista irtisanomislomakkeista se, joka vastaa tilannettasi. Täytä ja allekirjoita lomake.  

Voit irtisanoa vuokrasopimuksen myös vapaamuotoisella ilmoituksella, joka tulee olla kaikkien vuokrasopimuksen osapuolten allekirjoittama.

Allekirjoitetun lomakkeen tai ilmoituksen voit lähettää osoitteeseen asiakaspalvelu@espoonasunnot.fi tai postitse osoitteeseen Espoon Asunnot Oy, Iso Omena, Suomenlahdentie 1, 02230 Espoo. 

Vuokrasopimuksen irtisanominen kuolinpesän toimesta

Kuolinpesän edustaja tai valtuutettu voi irtisanoa asunnon ja sopia irtisanomisajasta Espoon Asuntojen asiakaspalvelun kanssa. Irtisanomisaika on normaalisti yksi (1) kalenterikuukausi.  

Asunnon tyhjentäminen 

Kuolinpesän edustaja vastaa asunnon tyhjentämisestä.  

Irtisanomisilmoituslomakkeen yhteydessä oleva hävityslupa on tarpeen siltä varalta, että asuntoon jää joskus epähuomiossa tavaraa. Hävityslupa antaa Espoon Asunnoille mahdollisuuden hävittää asuntoon jäänyt irtaimisto ja laskuttaa kuolinpesää aiheutuneista kuluista.  

Hävityslupa mahdollistaa irtaimiston hävittämisen ja aiheutuneiden kulujen laskuttamisen kuolinpesältä myös niissä tilanteissa, jos asunto jää kokonaan tyhjentämättä.