Kuva
Espoon Asuntojen työntekijöitä tietokoneen äärellä.

Asukasvalinta

Asuntomme ovat ARA-rahoitteisia, mikä tarkoittaa, että valtio on tukenut niiden rakentamista. Pyrimme tarjoamaan asuntoja niitä eniten tarvitseville. Tästä syystä otamme asukasvalinnassa huomioon useita erilaisia asioita.
  • Käytössämme ei ole jonotusjärjestelmää, vaan asunnonsaanti perustuu tarveharkintaan. Kodin saamiseen vaikuttavat esimerkiksi asunnontarve, varallisuus ja tulot. Huomioithan, että asunnon hakijoita on moninkertainen määrä vapautuviin asuntoihin nähden. Tästä syystä emme voi luvata asuntotarjousta uudelle hakijalle tai asunnon vaihtajalle.
  • Jos varallisuutesi ei ylitä annettuja rajoja, hakemuksesi otetaan huomion ARA-vuokra-asuntojen asukasvalinnassa. Jos varallisuutesi ylittää rajat, huomiomme hakemuksesi vapaarahoitteisiin kohteisiimme, joiden asukasvalintaan ei kohdistu rajoituksia.
  • Tarkistamme väestörekisteritietosi. Hakemuksessasi ja väestörekisteritiedoissasi olevan osoitteen täytyy olla sama. Muistathan tehdä uuden hakemuksen, jos osoitetietosi muuttuvat.
  • Tarkistamme luottotietosi. Emme tarjoa asuntoa hakijoille, joilla on esimerkiksi selvittämättömiä vuokravelkoja tai muita asumiseen liittyviä velkoja.  

Emme pysty tarjoamaan kaikille hakijoille vuokra-asuntoa

Tilanne vuokra-asuntojen suhteen pääkaupunkiseudulla on erittäin haastava. Meillä on hakijoita koko ajan lähes 6000 kappaletta. Vuonna 2022 vastaanotimme yli 30 000 hakemusta. Vuokra-asuntojamme vapautuu vuosittain noin 2000 kappaletta. Vapautuvien asuntojen pienen määrän ja toisaalta hakijoiden suuren määrän vuoksi emme pysty tarjoamaan asuntoa kaikille hakijoille. Tämän vuoksi kehotammekin hakijoita hakemaan asuntoa mahdollisimman monelta vuokra-asuntoja tarjoavalta yhtiöltä.

Muiden vuokranantajien yhteystietoja löydät esimerkiksi Espoon kaupungin sivuilta

Huomioithan, että soitto asiakaspalveluun ei nopeuta mahdollista asunnon saantia. Hakemuksiin tai niiden käsittelyyn liittyen emme pysty antamaan väliaikatietoja. Palvelemme kaikkia asiakkaitamme tasapuolisesti ja huomioimme asukasvalintoja tehdessämme myös ne hakijat, joilla ei ole mahdollisuutta ottaa meihin yhteyttä.