Asukasvalinta

Asuntomme ovat ARA-rahoitteisia, mikä tarkoittaa, että valtio on tukenut niiden rakentamista. Pyrimme tarjoamaan asuntoja niitä eniten tarvitseville. Tästä syystä otamme asukasvalinnassa huomioon useita erilaisia asioita.
  • Käytössämme ei ole jonotusjärjestelmää, vaan asunnonsaanti perustuu tarveharkintaan. Kodin saamiseen vaikuttavat esimerkiksi asunnontarve, varallisuus ja tulot. Huomioithan, että asunnon hakijoita on moninkertainen määrä vapautuviin asuntoihin nähden. Tästä syystä emme voi luvata asuntotarjousta uudelle hakijalle tai asunnon vaihtajalle.
  • Jos varallisuutesi ei ylitä annettuja rajoja, hakemuksesi otetaan huomion ARA-vuokra-asuntojen asukasvalinnassa. Jos varallisuutesi ylittää rajat, huomiomme hakemuksesi vapaarahoitteisiin kohteisiimme, joiden asukasvalintaan ei kohdistu rajoituksia.
  • Tarkistamme väestörekisteritietosi. Hakemuksessasi ja väestörekisteritiedoissasi olevan osoitteen täytyy olla sama. Muistathan tehdä uuden hakemuksen, jos osoitetietosi muuttuvat.
  • Tarkistamme luottotietosi. Emme tarjoa asuntoa hakijoille, joilla on esimerkiksi selvittämättömiä vuokravelkoja tai muita asumiseen liittyviä velkoja.  
Huomioithan, että soitto asiakaspalveluun ei nopeuta mahdollista asunnon saantia. Hakemuksiin tai niiden käsittelyyn liittyen emme pysty antamaan väliaikatietoja. Palvelemme kaikkia asiakkaitamme tasapuolisesti ja huomioimme asukasvalintoja tehdessämme myös ne hakijat, joilla ei ole mahdollisuutta ottaa meihin yhteyttä.

Valintakriteerit

Käytössämme ei ole jonotusjärjestelmää, vaan asukasvalinta perustuu tarveharkintaan. Otamme huomioon esimerkiksi asunnon tarpeen kiireellisyyden.

Varallisuusrajat

Valtion tukemia vuokra-asuntoja koskevat varallisuusrajat ja hakemuksen käsittelyssä otetaan huomioon hakijan varallisuus.