Kuva
Espoon Asuntojen työntekijöitä tietokoneen äärellä.

Asukasvalinta

Suurin osa vuokra-asunnoistamme on ARA-vuokra-asuntoja, joihin asukkaat valitaan hakijoiden asunnontarpeen ja hakukriteerien mukaan, ei jonotusperiaatteella. Asukasvalinta perustuu lakiin.
  • Kodin saamiseen vaikuttavat esimerkiksi asunnontarve, varallisuus ja tulot. Huomioithan, että asunnon hakijoita on moninkertainen määrä vapautuviin asuntoihin nähden. Tästä syystä emme voi luvata asuntotarjousta uudelle hakijalle tai asunnon vaihtajalle.
  • Jos varallisuutesi ei ylitä varallisuusrajoja, hakemuksesi otetaan huomion ARA-vuokra-asuntojen asukasvalinnassa. Jos varallisuutesi ylittää rajat, hae vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Niiden asukasvalintaan ei kohdistu rajoituksia.
  • Tarkistamme väestörekisteritietosi. Hakemuksessasi ja väestörekisteritiedoissasi olevan osoitteen täytyy olla sama. Muista siis päivittää hakemuksesi, jos osoitetietosi muuttuvat.
  • Tarkistamme luottotietosi. Emme tarjoa asuntoa hakijoille, joilla on esimerkiksi selvittämättömiä vuokravelkoja tai muita asumiseen liittyviä velkoja. 

Emme pysty tarjoamaan kaikille hakijoille vuokra-asuntoa

Tilanne kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen osalta on pääkaupunkiseudulla erittäin haastava, ja se näkyy myös meillä. Asuntoja valmistuu ja vapautuu vuosittain niiden suureen kysyntään nähden vähän, ja siksi emme pysty tarjoamaan asuntoa kaikille hakijoille. Kehotammekin hakijoita hakemaan asuntoa mahdollisimman monelta vuokra-asuntoja tarjoavalta yhtiöltä. Muiden vuokranantajien yhteystietoja löydät esimerkiksi Espoon kaupungin sivuilta. 

Emme vastaa hakemuksia koskeviin tiedusteluihin puhelimitse tai sähköpostitse emmekä pysty antamaan hakemuksia koskevia väliaikatietoja. Kohtelemme kaikkia hakijoita asukasvalinnoissa tasapuolisesti, eikä yhteydenotto asiakaspalveluun vaikuta asunnon saannin nopeuteen.