Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen on yksi tärkeimpiä askeleita uuteen asuntoon muutettaessa. Hyvin tehty vuokrasopimus on sekä vuokranantajan että vuokralaisen etu.

Sähköinen allekirjoitus

Vuokrasopimuksen sähköiseen allekirjoitukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Ohjeet allekirjoittamiseen löydät alta. 

  • Saat Signom-palvelusta sähköpostiviestin, josta löydät kirjautumislinkin. Jos sopimus on tehty kahdelle ihmiselle, molemmat saavat kirjautumislinkin ja molempien täytyy allekirjoittaa vuokrasopimus.
  • Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Lue vuokrasopimus huolellisesti läpi. Tämän jälkeen klikkaa allekirjoita asiakirja -painiketta, minkä jälkeen pääset allekirjoittamaan vuokrasopimuksesi.  Jos et halua allekirjoittaa sopimusta, voit myös hylätä sen.
  • Allekirjoituksen jälkeen tallenna ja lähetä sopimus puhelimeesi, sillä tarvitset sitä, kun noudat avaimia huoltoyhtiöstä.
  • Saat vielä sähköpostiisi vahvistusviestin onnistuneesta allekirjoituksesta. Tässä viestissä on myös linkki, jonka kautta voit tallentaa vuokrasopimuksen itsellesi.
  • Huomioithan, että allekirjoituksen jälkeen vuokrasopimus poistuu Signom-palvelusta 90 vuorokauden kuluttua. Palveluun voit kirjautua vain sähköpostiisi saapuneen linkin kautta.
  • Lähetämme myöhemmin sähköpostiisi vuokralaisen tietopaketin, josta löydät vuokralaskun, kuntokortin sekä muuta tärkeää tietoa asumisesta.

Allekirjoitus ajanvarauksella

Voit halutessasi myös varata ajan vuokrasopimuksen allekirjoittamista varten soittamalla asiakaspalveluumme. Kun saavut allekirjoittamaan vuokrasopimusta, otathan henkilöllisyystodistuksen mukaan tapaamiseen. Jos sopimus on tehty kahden ihmisen nimiin, täytyy molempien olla paikalla ja todistaa henkilöllisyytensä.

Tapaamisessa allekirjoitat vuokrasopimuksen ja lisäksi saat vuokralaskun, vuokralaisen oppaan, kuntokortin sekä listan tärkeistä yhteystiedoista. Ohjeistamme sinua myös avainten hausta ja niiden noudon ajankohdasta.

Jos toinen henkilöistä ei pääse paikalle, niin tarvitaan valtakirjaa. Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan omia asioitasi. Täytä ja allekirjoita alla oleva valtakirja ja anna se henkilölle, joka asioi puolestasi. Huomioithan, että valtakirja pitää olla täytetty ja allekirjoitettu ennen kuin asioi toisen henkilön puolesta.

Uuteen kotiin

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen olet melkein valmis muuttamaan uuteen kotiisi. Ennen muuttoa tarvitset kuitenkin avaimet asuntoosi.

Muuttajan muistilista

Muuton tuoksinassa moni tärkeä asia unohtuu helposti. Olemme koonneet muuttajan avuksi kätevän tarkistuslistan.