Asiakaspuhelinpalvelu sulkeutuu ti 2.3. klo 12. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Vuokranmaksu

Kun maksat vuokran, muista aina käyttää laskun vakioviitenumeroa, joka varmistaa maksun nopean perille tulemisen. Helpoiten vuokranmaksu hoituu, kun teet e-laskusopimuksen.

Eräpäivä

Vuokra maksetaan jokaisen kuukauden 4. päivä tai sitä seuraavana arkipäivänä, mikäli eräpäivä osuu viikonloppuun. 

Jos vuokra jää maksamatta

Maksusuunnitelma

Mikäli vuokranmaksusi myöhästyy, ota yhteyttä Espoon Asuntojen vuokravalvontaan ja tiedustele mahdollisuutta maksusuunnitelmaan. Kun otat ajoissa yhteyttä vuokravalvontaan, voit välttyä oikeudelliselta perinnältä ja siitä koituvilta suuremmilta kuluilta.

Vuokravalvontaan voit ottaa yhteyttä soittamalla Espoon Asuntojen puhelinpalveluun ja valitsemalla numerovalikosta ”vuokrat”. Puh. 09 3544 5000 arkisin klo 9–11.

Jos asukas jättää vuokran maksamatta eikä ole ollut yhteydessä vuokravalvontaan, lähetämme hänelle maksukehotuksen. Jos asukas jättää maksukehotuksesta huolimatta vuokran toistuvasti maksamatta, voidaan vuokraa ryhtyä perimään käräjäoikeuden kautta.

Asumistuki

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa vuokraa, on hyvä myös selvittää Kansaneläkelaitokselta mahdollisuutta asumistukeen ja toimeentulotukeen. Kelan sivuilla on laskuri, jonka avulla voit arvioida, oletko oikeutettu asumistukeen. Kelan sivuilla voi myös täyttää asumistukihakemuksen.

Asumisneuvonta

Jos elämäntilanteesi on haasteellinen ja kaipaat apua arjen taloudenhoitoon, voit ottaa yhteyttä Espoon Asuntojen asumisneuvontaan. 

Asumisneuvojat selvittävät asukkaan kanssa hänen tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja pyrkivät löytämään yhdessä asukkaan kanssa ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin. He tekevät tiivistä yhteistyötä muun muassa Espoon sosiaali- ja perhepalvelujen kanssa. 

Tarvittaessa asumisneuvojat auttavat asukasta saamaan ympärilleen tarvittavan tukiverkoston ja ohjaavat hänet sopivien palvelujen pariin. Asumisneuvojat ovat sosiaalialan ammattilaisia ja heitä sitoo työssään vaitiolovelvollisuus.

Yhteyden saat sähköpostitse asumisneuvojat@espoonasunnot.fi tai soittamalla Espoon Asuntojen puhelinpalveluun, valitsemalla valikosta "vaihde" ja jättämällä soittopyynnön. Puh. 09 3544 5000 arkisin klo 9–15.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Asiakaspalvelijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi. 

Opas hyvään asumiseen

Tämä opas on tarkoitettu auttamaan sinua kotisi hoidossa. Löydät hyviä vinkkejä kodin huoltoon ja vastauksia moneen askarruttavaan asiaan.