Arjen ympäristöteot syntyvät yhdessä

Ilmastonmuutoksen hillintä edellyttää toimia meiltä kaikilta.

Kiinteistöjemme rakentamisen ja ylläpidon lisäksi ympäristövaikutuksia syntyy asumisesta. Siksi myös Espoon Asuntojen asukkailla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. 

Kannustamme vähentämään asumisen ympäristövaikutuksia kertomalla keinoista pienentää oman kodin energian- ja vedenkulutusta sekä panostamalla kiinteistökohtaiseen jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen. Kiinteistöissä toimii myös asukkaita ympäristöekspertteinä, ja heitä koulutamme säännöllisesti.

Asuntomme lämpiävät Fortumin päästöttömällä Eko Plus-kaukolämmöllä. Myös käyttämämme kiinteistösähkö on EKOenergia-merkittyä bioenergiaa.

Kodin jätteiden kierrättämisessä ja materiaalien uudelleenkäytön edistämisessä asukkaat ovat keskeisessä roolissa. Käynnistämmekin marraskuussa 2020 uudelleen keväällä 2020 keskeytyneen Hei me lajitellaan -kampanjan, jonka tavoitteena on kannustaa asukkaita kierrättämään ja vähentämään sekajätteen määrää.

Tiesitkö? Lähes 76 prosenttia sekajätteeseen päätyvästä jätteestä olisi kierrätettävissä.

Näissä lajeissa sinäkin voit voittaa

Hei me lajitellaan -kampanja kannustaa asukkaita kierrättämään ja vähentämään
sekajätteen määrää. Osallistu sinäkin!

Opas hyvään asumiseen

Tämä opas on tarkoitettu auttamaan sinua kotisi hoidossa. Löydät hyviä vinkkejä kodin huoltoon ja vastauksia moneen askarruttavaan asiaan.

Jätekatos

Jätteiden lajitteleminen ja kierrättäminen on kaikkien yhteinen etu. Kun lajittelet oikein, panostat kestävään tulevaisuuteen. Kun jätteet on lajiteltu, ne voidaan toimittaa hyötykäyttöön. 

Mukaan asukastoimintaan

Asukastoiminnassa voit olla mukana vaikuttamassa. Asukastoiminta on monimuotoista tekemistä asuinympäristön hyväksi, jossa pienilläkin teoilla on merkitystä.