Kuva
Kuvassa yläviistoon kuvattu Espoon Asuntojen kohde Niittysillankulma 1

Hyvä käyttöaste takaa kohtuuhintaisuuden

Asuntojemme käyttöaste on korkea, mikä kertoo asuntojen hyvästä hintalaatusuhteesta, samoin kuin asukkaiden vähäinen vaihtuvuus.

Asuntojemme käyttöaste on pysynyt jo vuosikymmenen ajan Espoon kaupungin edellyttämällä tasolla, vähintään 98 prosentissa. Vastuullisena toimijana tavoitteenamme on nostaa käyttöastetta entisestään prosessejamme kehittämällä. Näin pystymme parhaiten takaamaan sen, että asumiskustannukset pysyvät ennakoitavina ja vuokrahyöty jakautuu oikeudenmukaisesti.

Vuonna 2021 asuntojemme keskivuokra on 12,66 euroa neliöltä, mikä tarkoittaa, että asukkaamme maksavat noin 28 prosenttia Espoon yleistä vuokratasoa matalampaa vuokraa.

Korkean käyttöasteen lisäksi asukkaiden vaihtuvuus on pientä. Vaikka arvostamme pitkiä vuokrasuhteita, kolikon kääntöpuolena on, että vähäinen vaihtuvuus heikentää mahdollisuuksiamme tarjota asuntoa uusille asukkaille. Samaan aikaan vuokra-asumisen suosio on lisääntynyt entisestään, ja se näkyy myös meillä. Vastaanotimme viime vuonna (2019) yli 28 000 hakemusta ja pystyimme tarjoamaan asunnon 1643 asunnonhakijalle. 

Pyrimme vastaamaan kohtuuhintaisten asuntojen kovaan kysyntään aloittamalla vuosittain Espoon kaupungin meille asettaman tavoitteen mukaisesti 400 uuden asunnon rakennuttamisen.