Koronaepidemian vaikutukset Espoon Asuntojen palveluihin

Uudenmaan, ja erityisesti pääkaupunkiseudun, vakava koronatilanne on johtanut jälleen erityistoimiin leviämisvaiheen hillitsemiseksi. Kokoamme tälle sivulle kaiken ajankohtaisen tiedon koronaan liittyen.

Vuokranmaksu

Jos taloudellinen tilanteesi vaikeutuu esimerkiksi lomautuksen vuoksi, ota viipymättä yhteyttä Kelaan tai omaan työttömyyskassaasi. Kela ja työttömyyskassat neuvovat päivärahan hakemisessa. Lisäksi Kela neuvoo myös muun sosiaaliturvan, kuten asumistuen ja toimeentulotuen hakemisessa.

Kiinteistöjen yleiset tilat

Uudenmaan koronarajoituksilla on vaikutuksia myös kiinteistöjen yleisten tilojen käyttöön.

Kerhotilat ja kuntosalit

Kiinteistöjen kerhotilat avataan 1.6. On kuitenkin hyvä huomioida, että samassa tilassa saa olla korkeintaan 10 henkilöä. Kerhotiloissa on lisäksi noudatettava kahden metrin turvaväliä ja hygieniasuosituksia. Kiinteistöjen kuntosalit ovat toistaiseksi poissa käytöstä.

Lenkkisaunavuorot edelleen peruttu, asuntokohtaiset saunavuorot jatkuvat normaalisti

Kiinteistöjen lenkkisaunavuorot on toistaiseksi peruttu. Asuntokohtaiset saunavuorot jatkuvat normaalisti. Huomioithan kuitenkin, ettei saunatiloja kyetä siivoamaan jokaisen saunavuoron jälkeen. Siksi saunojan vastuulla onkin kiinnittää huomiota hygieniaan ja pidättäytyä saunakäynnistä, jos tuntee olonsa sairaaksi.

Kun käytät saunaa

  • puhdista omat jälkesi niin, että seuraavan saunojan on terveellistä ja mukavaa tulla saunaan.
  • laudeliina tulee olla jokaisella saunojalla.

Jos haluat tehdä muutoksia saunavuoroosi ja esimerkiksi perua sen, peruminen on mahdollista normaalikäytännön mukaisesti.

Talopesulat auki

Kiinteistöjen yhteistiloista pidämme talopesulat auki. Noudatathan kuitenkin seuraavia ohjeita, kun käytät pesulaa: 

  • pese kädet ennen pesulaan tuloa
  • pese pyykit yksin
  • vältä turhaa pintojen koskettelua oman ja toisten pesulakäyttäjien turvallisuuden lisäämiseksi
  • pese kädet, kun poistut pesulasta

Huoneistoissa suoritettavat huolto- ja korjaustyöt

Noudatamme THL:n sekä alueellisten viranomaisten ohjeistuksia, ja siksi kiinteistöhuollon ja urakoitsijoiden työntekijät käyttävät hengityssuojainta aina, kun liikkuvat huoneistoissa. 

Jotta altistumisvaaralta voitaisiin huoneistokäynnin yhteydessä välttyä, pyydämme asukkaita ottamaan yhteytta kiinteistöhuoltoon, urakoitsijaan tai tarkastuksen suorittajaan,jos asukas ja/tai hänen perheenjäsenensä sairastaa koronaa, on karanteenissa tai kuuluu riskiryhmään. Silloin siirrämme  huoneistokäyntiä tuonnemmaksi, sillä edellä luetellut syyt estävät asuntoon tulon.

Vuokranmaksu

Eräpäivä on kuukauden 4. päivä tai sitä seuraava arkipäivä, jos eräpäivä osuu viikonloppuun.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Asiakaspalvelijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi. 

Sauna

Jos kiinteistölläsi on yhteinen sauna, saunavuoron voi varata huoltoyhtiöstä. Lenkkisauna on tarkoitettu kaikkien käyttöön. 

Pesula

Oman kiinteistösi pesula on käytössä päiväsaikaan ja sen käyttö on maksutonta.