Lisää kohtuuhintaisia koteja

Espoon Asuntojen tavoitteena on aloittaa vuosittain 400 uuden asunnon rakentaminen. Olennaista on, että asunnot rakennetaan hyvien yhteyksien varrelle alueille, joilla ihmiset haluavat asua.

Kaupungistuminen on luonut paineita suurimpien kaupunkien asuntotuotannolle, eikä Espoo ole poikkeus. Myös kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen kysyntä jatkuu suurena.

Vastaanotimme vuonna 2019 lähes 30 000 hakemusta ja kuluvan vuoden (2020) heinäkuussa vastaanotimme pelkästään yhden kuukauden aikana 4 373 uutta hakemusta. Samaan aikaan asuntojemme käyttöaste on korkea (98,6 vuonna 2019) ja vaihtuvuus pientä (12,3 prosenttia vuonna 2019), mikä heikentää mahdollisuuksiamme tarjota koteja uusille asukkaille  

Eniten meiltä kysytään yksiöitä ja kaksioita. Asuntotuotantomme painopiste onkin tällä hetkellä pienissä asunnoissa, joita pyrimme rakennuttamaan Espoon viiteen kasvukeskukseen ja niiden tuntumaan, hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Seuraamme kuitenkin kysynnän trendejä aktiivisesti ja olemme tarvittaessa valmiita reagoimaan muutoksiin. Myös perheasuntojen rakennuttaminen jatkuu. Erityisesti niillä alueilla, joilla asuminen houkuttelee perheitä.

Tutustu koteihimme

Meillä on monipuolinen valikoima vuokra-asuntoja ympäri Espoota ja uusia rakennetaan jatkuvasti.

Uudiskohteet

Rakennamme joka vuosi useita satoja uusia asuntoja. Niiden joukosta löytyy koti sekä pienille että suurille perheille.