Kuva
kuvassa etualalla lehtipuu ja taustalla Matinkylän asuintaloja

Vastuullista kumppanuutta

Espoon Asunnot edellyttää, että myös sen yhteistyökumppanit toimivat vastuullisesti. Me puolestaan olemme yhteistyökumppaneillemme reilu ja luotettava kumppani; pyrimme pitkiin alihankkijasopimuksiin sekä toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.

Kiinteistöjemme ylläpidosta ja korjauksista vastaa kaikkiaan noin 100 yhteistyö- ja sopimuskumppania. Yhteistyökumppaneiden valinnassa noudatamme lakia julkisista hankinnoista. Sen yhtenä tavoitteena on edistää laadukkaiden hankintojen tekemistä. 

Edellytämme sopimuskumppaneiltamme vastuullisuutta. Rakennusalan kumppaniemme tulee kuulua Tilaajavastuu.fi -palvelun luotettava kumppani -ohjelmaan.

Taloudellinen vastuu on meille myös sitä, että yhteistyökumppanimme toimivat vastuullisesti kiinteistön suunnittelusta ja rakentamisesta aina sen hoitoon ja korjaukseen asti.

Kun teemme yhteistyösopimuksia, tarkistamme kumppaneidemme taustatiedot. Näin varmistamme, että heidän taloutensa on kunnossa ja että he ovat hoitaneet yritystoiminnan mukaiset velvoitteef kuten maksaneet veronsa. Emme hyväksy töiden ketjuttamista aliurakoitsijasta eteenpäin.

Kaikki uudisrakennustyömaamme toimivat Luotettava Laatutyömaa -kriteerin mukaisesti. Rakennusalan yhteisen hankkeen tavoitteena on parantaa rakentamisen laatua, valvoa työehtojen noudattamista, torjua harmaata taloutta ja huolehtia työturvallisuudesta.

Toimintamme työllisyysvaikutus on vuositasolla arviolta 997 henkilötyövuotta. Verojalanjälkemme on noin 30 miljoonaa euroa vuodessa.