Kuva
kuvassa iloinen tyttö kannattelee sateenvarjoa

Vuokrakoti on hyvä vaihtoehto omistusasumiselle

Yhä useampi valitsee vuokralla asumisen omistusasumisen sijaan. Vuokra-asumisen arvostus on Espoon Asunnoille yksi taloudellisen vastuun tärkeistä teemoista.

Vuokra-asuminen on nykyisin entistä houkuttelevampi vaihtoehto etenkin
nuoremmille sukupolville, joille mahdollisuus vaihtaa asuntoa joustavasti elämäntilanteen mukaan on tärkeä kriteeri. Myös moni muu arvostaa vuokra-asumisen helppoutta ja vaivattomuutta omistusasuntoon sitoutumisen sijaan. 

Ero kunnallisen ja yksityisen vuokra-asumisen välillä on tätä nykyä pieni. Etenkin uudistuotannossa asuntojen välillä on vaikea havaita eroja – tai ainakin ne ovat vähäisiä: markkinaehtoisella puolella asunnon vakiovarusteena saattaa olla astianpesukone ja peililiukuovia, joita kaupungin vuokra-asunnoista ei välttämättä
ole. Myös asukkaille tarjolla olevien sähköisten palveluiden sisällöissä voi
olla eroa, mutta tuo ero kaventuu koko ajan.

Vuokra-asuminen on asumismuotona yhä useammalle varteenotettava vaihtoehto – vuokralla asuukin paljon myös sellaisia, joilla olisi halutessaan mahdollisuus omistusasumiseen.

Jokapäiväisiä toimia arvostuksen lisäämiseksi

Vuokraan sisältyy paljon muutakin kuin vain kuin neliöitä. Esimerkiksi meillä vuokralainen saa kotiinsa maksuttoman nettiyhteyden ja käyttöönsä ilmaisen talopesulan ja viihtyisäh kerhotilah, eikä saunavuoronkaan hintapäätä huimaa. Lisäksi kiinteistön kunnossapidosta huolehtii huoltoyhtiö ja siivouksesta asiansa osaavat ammattilaiset.  

Vuokra-asumisen arvostuksen kannalta on olennaista, että pidämme hyvää huolta kiinteistökannastamme ennakoivalla ja jatkuvalla kunnossapidolla, asukasrakenne on monipuolinen ja reagoimme mahdollisiin asumishäiriöihin nopeasti. Näin varmistamme, että kiinteistöjen arvo säilyy ja että vuokra-asuntomme ovat aidosti houkutteleva vaihtoehto nyt ja tulevaisuudessa.