Jätekatos

Lähes kaikissa kiinteistöissämme on keräysastiat biojätteelle, kartongille, lasille, paperille, metallille, sekajätteelle ja muoville. Monissa paikoissa on myös SER-keräys sähkö- ja elektroniikkaromulle.

Luonto kiittää, kun lajittelet jätteet

Melkein kaikki kodin vaaralliset jätteet voit viedä maksutta vaarallisen jätteen keräyskontteihin. Asuntoasi lähinnä olevan kontin löydät kierrätys.infosta. Vaarallista jätettä voit myös viedä Sortti-asemille sekä keväisin Espoossa kiertäviin keräysautoihin.

Jätteiden lajitteleminen ja kierrättäminen on kaikkien yhteinen etu. Kun lajittelet oikein, panostat kestävään tulevaisuuteen. Kun jätteet on lajiteltu, ne voidaan toimittaa hyötykäyttöön. Niistä saadaan esimerkiksi teollisuuden tai mullan raaka-ainetta tai uusioenergiaa.

Lisätietoa voit kysyä oman kiinteistösi ympäristöekspertiltä. Koulutamme joka vuosi asukastoimikunnan nimittämiä ympäristöeksperttejä, jotka neuvovat oman talonsa asukkaita esimerkiksi jätteiden lajittelussa.

Pidäthän jätekatoksen siistinä 

Jäteastioiden ulkopuolelle ei saa jättää roskia, sillä ne voivat houkutella rottia tai muita tuhoeläimiä. Jäteastioiden ulkopuolelle jätetyt tavarat myös nostavat jätehuollon kustannuksia. Suuria esineitä, kuten käytöstä poistettuja huonekaluja, ei saa jättää jätekatokseen. 

Jokaisen tulee itse toimittaa omat vanhat huonekalunsa joko kierrätykseen tai Sortti-asemalle. Mikäli huonekalujen kuljetus tuottaa hankaluuksia, voit käyttää maksullista Nouto-Sortti-palvelua. 

Jotta jäteastioihin mahtuu sinne mitoitettu määrä jätettä, muistathan taitella pahvilaatikot kasaan. Näin säästämme jätekustannuksissa ja jätekatos pysyy siistinä.

Huoltoyhtiöiden yhteystiedot

Tee vikailmoitus aina kiinteistösi huoltoyhtiöön.

Asukasyhteisö

Jokaisella Espoon Asuntojen asukkaalla on mahdollisuus osallistua yhteisiin tapahtumiin ja vaikuttaa asumisen viihtyisyyteen.