Undertecknande av hyreskontrakt

Att skriva under ett hyreskontrakt är ett av de viktigaste stegen vid flytt till en ny bostad. Ett välutformat hyreskontrakt är en fördel för både hyresvärden och hyresgästen.

Undertecknande av hyreskontrakt

För att skriva under hyreskontraktet elektroniskt behöver du nätbankskoder eller mobilt ID. Anvisningar för underskrift hittar du nedan. 

  • Du får ett e-postmeddelande från tjänsten Signom där du hittar en inloggningslänk. Om kontraktet gäller två personer får båda varsin inloggningslänk och båda måste skriva under hyreskontraktet.
  • Logga in i tjänsten med nätbankskoder eller mobilt ID.
  • Läs igenom hyreskontraktet noga. Sedan klickar du på underteckna dokument och därefter kan du underteckna ditt hyreskontrakt.  Om du inte vill underteckna kontraktet kan du även tacka nej till det.
  • Spara och skicka kontraktet till din telefon efter underskrift, för du behöver kontraktet när du hämtar ut nycklarna hos servicebolaget.
  • Du får även en bekräftelse till din e-post om att underskriften har lyckats.  I det meddelandet finns även en länk där du kan spara ned hyreskontraktet till dig själv.
  • Observera att efter underskrift raderas hyreskontraktet från tjänsten Signom efter 90 dygn. Du kan endast logga in i tjänsten via länken i e-postmeddelandet.
  • Senare kommer vi att skicka hyresgästens infopaket där du hittar hyresfakturan, konditionsgranskningen samt annan viktig information om boende.

Tidsbokning för undertecknande

Om du vill kan du även boka tid för att skriva under hyreskontraktet genom att ringa vår kundtjänst. När du kommer till oss för att underteckna hyreskontraktet, kom ihåg att ta med dig identitetsbevis. Om kontraktet skrivs för två personer, måste båda närvara och styrka sina identiteter.

Vid mötet skriver du under hyreskontraktet och då får du även hyresfakturan, hyresgästens guide, konditionsgranskningen och en lista över viktiga kontaktuppgifter. Vi informerar även om uthämtning av nycklar och tidpunkten för det.

Om den ena personen inte har möjlighet att närvara, krävs en fullmakt. Med en fullmakt kan du bemyndiga någon annan att sköta dina ärenden. Fyll i och skriv under fullmakten nedan och ge den till personen som sköter dina ärenden. Observera att fullmakten ska vara ifylld och undertecknad innan du sköter den andra personens ärenden.

Ditt nya hem

När du har undertecknat hyreskontraktet är du nästan klar att flytta in i ditt nya hem. Före inflyttning behöver du ännu nycklar till din bostad.

Kom-ihåg-lista vid flytt

Mitt i flyttstöket är det lätt att glömma bort viktiga saker. Vi har samlat en kom-ihåg-lista som flytthjälp.