Pitkäjänteistä työtä ympäristön hyväksi

Espoon Asunnot on ollut mukana kiinteistöalan yhteisessä vuokra-asuntoyhteisöjen vapaaehtoisessa energiatehokkuussopimuksessa VAETS:ssa jo kymmenen vuotta.

Liityimme vuonna 2010 kiinteistöalan energia-tehokkuussopimukseen kuuluvaan vuokra-asuntoyhteisöjen VAETS-toimenpideohjelmaan. Kun sopimuskausi vuonna 2016 päättyi, meidät palkittiin kunniamaininnalla ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnastamme sekä tunnollisesta sitoutumisestamme Kiinteistöalan vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008–2016.

Uusi VAETS-kausi alkoi vuoden 2017 alussa ja ulottuu vuoden 2025 loppuun. Tavoitteena on vähentää kokonaisenergiankulutusta 7,5 prosenttia vuoden 2025 loppuun mennessä vuoden 2016 tasosta.

Rakennusten suurin energiankuluttaja on lämmitys. Kaikkien kohteidemme ylilämmityksen leikkaaminen on tuonut suurimmat säästöt.

Koska energiasäästötoimenpiteitä on pystytty toteuttamaan hyvin, ylitimme vuonna 2019 välitavoitteen reilusti. Olemme tehneet mittavia investointeja, jotka ovat olleet myös taloudellisesti kannattavia.Vaikka koko kauden tavoitteeseen on vielä matkaa, olemme luottavaisia sen suhteen, että saavutamme asetetut energiansäästötavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Tekoälyä lämmityksensäätöön

Kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen on tehokas tapa pienentää hiilijalanjälkeä.

Arjen ympäristöteot

Omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa hiilijalanjälkeemme huomattavasti.

Näissä lajeissa sinäkin voit voittaa

Hei me lajitellaan -kampanja kannustaa asukkaita kierrättämään ja vähentämään
sekajätteen määrää. Osallistu sinäkin!