Vuokraustoiminta

Olemme paikallinen toimija, jolla on monipuolinen valikoima asuntoja eri puolllla Espoota. Meiltä löytyy koteja niin pienemmille kuin suuremmillekin perheille ja heille, jotka haluavat asua kaupunkikeskuksissa. Tai heille, joita luonnonläheisyys viehättää.

Omistamme tällä hetkellä lähes 16 000 asuntoa, joista valtaosa  on ARA-rahoitteisia. Asunnoista suurin osa, eli 71 prosenttia, on kerros- tai pienkerrostaloasuntoja. Rivi- ja luhtitaloissa asunnoista on 27 prosenttia ja paritaloissa pari prosenttia.

Pienten asuntojen kysyntä on erityisen suurta, joten niitä on uudiskohteisiimme rakennettu viime vuosina eniten. Lähes puolet asunnoistamme onkin kaksioita. Yksiöitä ja isoja asuntoja eli 4-6 huoneen asuntoja on noin 13 prosenttia asuntokannastamme.

Asuntojemme käyttöaste on korkea (98,4% vuonna 2020), mikä kertoo asuntojen hyvästä hintalaatusuhteesta. Myös asukkaiden vaihtuvuus on viime vuosina ollut vähäistä (12,7% vuonna 2020),  

Eniten meiltä haetaan kaupunkikeskuksissa sijaitsevia yksiöitä ja kaksioita. Kaupungin reuna-alueilla puoleensa taas vetävät pientalot ja suuremmat asunnot.

Asukkaaksi Espoon Asunnoille?

ARA-rahoitteisen asunnon saantiin vaikuttavat hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnon tarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat. Lisäksi noudatamme valinnoissa  varallisuusrajoja.

Asukasvalinnan yleisestä ohjauksesta vastaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA), joka antaa kunnille ohjeita valvonnan menettelytavoista. Osa asukasvalintaperusteista on kunnan harkinnassa, ja eri kuntien valvontatavat voivat vaihdella. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat sopineet yhteisistä menettelytavoista asukasvalintojen valvonnassa.

Lue lisää pääkaupunkiseudun asukasvalintaperusteista

Lisäksi meillä on jonkin verran vapaarahoitteisia asuntoja, joiden vuokraukseen ei kohdistu rajoituksia. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokranmääritys tehdään kuitenkin samalla periaatteella kuin ARA-asuntojenkin. 

Tutustu koteihimme

Meillä on monipuolinen valikoima vuokra-asuntoja ympäri Espoota ja uusia rakennetaan jatkuvasti.

Näin haet asuntoa

Voit hakea vuokra-asuntoa verkkosivujemme sähköisellä lomakkeella. Ensin on kuitenkin hyvä lukea, mitä hakemisessa täytyy ottaa huomioon.

Vuokrakoti on hyvä vaihtoehto

Vuokra-asumisen arvostuksen lisääminen on Espoon Asunnoille yksi taloudellisen vastuun tärkeistä teemoista.

Luotettava vuokranantaja

Haluamme olla turvallinen ja luotettava vuokranantaja, joka tarjoaa kohtuuhintaisia koteja kaikille taustaan katsomatta.

Meillä kohtaavat opiskelijat, eläkeläiset, perheet, sinkut, työssäkäyvät, työttömät ja eri kulttuureja edustavat ihmiset.