Kom ihåg hemförsäkring

Vi rekommenderar varmt att alla våra bostäder har hemförsäkring.

Våra fastigheter är försäkrade för sitt fulla värde, men försäkringen ersätter endast skador på fastigheten. Den ersätter dock inte skador på din egendom, till exempel stöld av din egendom. För detta är det bra att ha hemförsäkring.

Det är värt att notera att det också finns restriktioner för hemförsäkringar. Om den boende har orsakat skadan genom likgiltighet ersätter hemförsäkringen inte nödvändigtvis skadan alls eller endast delvis. Det är bra om hemförsäkringen även inkluderar en ansvarsförsäkring, i vilket fall den också ersätter skador som försäkringstagaren orsakar andra personer.

Ansvarsfördelning

Ansvarsfördelningstabellen ger information om vem som ansvarar för olika underhålls- och reparationsarbeten i lägenheten och fastigheten.
 

Säkerhet i hemmet

Förebyggande är A och O i hemsäkerhet. Också du borde se till att ditt hem är säkert – vi har sammanställt anvisningar för att stödja det.

Vältä vesivahingot

Joka päivä Suomessa tapahtuu yli sata vesivahinkoa. Sinäkin voit monin tavoin ehkäistä vesivahinkoja.

Paloturvallisuus

Pidäthän huolta, että sinun kotisi on paloturvallinen ja että osaat tarvittaessa hoitaa alkusammutuksen ja poistua palavasta asunnosta.