Bild
Mies ja nainen täyttävät yhdessä vuokra-asuntohakemusta tietokoneen ääressä.

Fylla i en ansökan

Du söker våra bostäder via en elektronisk bostadsansökan. Vid behov kan vi även skicka en ansökan i pappersform som du kan fylla i hemma. En ifylld ansökan kan du antingen lämna i brevlådan som finns på servicetorget Iso Omena eller skicka per post.
  • I bostadsansökan kan du ange dina önskemål gällande bostaden. Dessa önskemål kan handla om exempelvis bostadens läge, storlek, hyra eller utrustning. Ange dock dina önskemål så att du är redo att tacka ja till ett bostadserbjudande som stämmer överens med önskemålen.
  • Fyll i ansökan noggrant, eftersom på grund av ett stort antal sökande kan vi inte erbjuda en lägenhet till alla. Om vi erbjuder dig en lägenhet kommer vi att göra det baserat på informationen och önskemålen som anges i ansökan.
  • Fyll i alla medflyttares uppgifter i ansökan.
  • Ansökan gäller i tre månader. En elektronisk ansökan träder i kraft omedelbart efter att du skickat in den. En pappersansökan träder i kraft inom två veckor efter att den emottagits.
  • Du får en separat e-postbekräftelse när vi får din bostadsansökan. Med detta bekräftelsemeddelande kommer du att veta att din ansökan har mottagits och till vilket datum ansökan är giltig.
Observera att samtal till vår kundtjänst inte påskyndar dina möjligheter att få en bostad. Vi kan inte ange någon tid för hur länge en ansökan eller handläggning av den kommer att ta. Vi betjänar alla våra kunder jämlikt och i valen av boende tar vi även hänsyn till sökande som inte har möjlighet att kontakta oss.