Bild
Mies ja nainen täyttävät yhdessä vuokra-asuntohakemusta tietokoneen ääressä.

Fylla i en ansökan

Ansök om våra hyresbostäder genom att fylla i en elektronisk bostadsansökan. Din ansökan är giltig i tre månader, och du kan uppdatera dess information och förlänga giltighetstiden i sökandens onlinetjänst.

På grund av ett stort antal sökande kan vi inte erbjuda en bostad till alla. Därför är vårt viktigaste råd: 

Fyll i ansökan noggrant

  1. Ta syn i förmögenhetsgränserna för ARA-hyresbostäder innan du fyller i bostadsansökan (länk till sidan). Om din förmögenhet överstiger gränserna, kolla in våra fritt finansierade destinationer. Om gränserna inte överskrids, fyll i en bostadsansökan.
  2. I bostadsansökan kan du ange dina önskemål som gäller bostadens läge, storlek, hyrans storlek och utrustning. Om vi erbjuder dig en bostad, gör vi det baserat på informationen och önskemålen i din ansökan. Därför är det viktigt att du noggrant väljer dina önskemål.
  3. Fyll i uppgifterna för alla personer som ska flytta in i bostaden.
  4. Den elektroniska ansökan aktiveras omedelbart efter att den skickats, medan en pappersansökan aktiveras inom två veckor efter att den mottagits.
  5. Ansökan är giltig i tre månader. Det sista giltighetsdatumet framgår av e-postmeddelandet som bekräftar att vi har mottagit din ansökan.

     
Observera att samtal till vår kundtjänst inte påskyndar dina möjligheter att få en bostad. Vi kan inte ange någon tid för hur länge en ansökan eller handläggning av den kommer att ta. Vi betjänar alla våra kunder jämlikt och i valen av boende tar vi även hänsyn till sökande som inte har möjlighet att kontakta oss.