Söka bostad

Att söka bostad hos oss är annorlunda jämfört med andra aktörer som inte erbjuder ARA-hyresbostäder byggda med statligt stöd. Vi ber att du bekantar dig noggrant med webbsidorna nedan innan du fyller i och skickar in en ansökan. Om du trots allt inte hittar svar på alla dina frågor, kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Fylla i en ansökan

Bekanta dig med anvisningarna om hur du fyller i ansökan innan du skickar in den. På så sätt försäkrar du dig om att alla viktiga uppgifter finns i ansökan.

Valet av hyresgäster

Vi har inget kösystem. Efter inskickad ansökan handläggs den av vårt val av boende. Bekanta dig med faserna som din ansökan går igenom före ett möjligt bostadserbjudande.

Urvalskriterier

Vi har inget kösystem utan våra val av boende grundar sig på behovsprövning. Vi beaktar till exempel om behovet av bostad är brådskande eller inte.

Förmögenhetsgränser

Statligt stödda hyresbostäder har en förmögenhetsgräns och den sökandes förmögenhet beaktas vid handläggningen av ansökan.

Skulder och kreditupplysning

Vi gör en kreditupplysning på alla sökande. Hyresskulder och andra skulder kopplade till boende påverkar möjligheten att få en bostad.

Ändra ansökan

Ibland kan livssituationen förändras efter en inskickad bostadsansökan. Läs när det är lämpligt att fylla i en ny ansökan.

Bostadsansökan

Du kan ansöka om en hyresbostad på den elektroniska blankett (på finska) som finns på den externa webbsidan. Vänligen fyll i ansökan noggrant, eftersom om vi kan erbjuda dig en lägenhet kommer vi att göra det baserat på informationen och önskemålen som anges i ansökan.

Vanliga frågor

Om du har frågor kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Det är dock möjligt att svaret på din fråga finns närmare än du anar.

När du får en bostad

När vi hittar ett hem till dig får du ett bostadserbjudande. Efter det får du möjlighet att bekanta dig med bostaden och tacka ja till erbjudandet.

Kontaktuppgifter till kundtjänst

Hittade du inte informationen du sökte? Vår kundtjänst besvarar gärna dina frågor. 

Aktuella ämnen